Zoek binnen hvdsg.nl...

Advies en beleid

Huis voor de Sport Groningen kan uw gemeente adviseren en ondersteunen op het gebied van sport en bewegen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuw sport- en beweegbeleid, advies op het gebied van sportaccommodaties of over landelijke- en/of provinciale subsidieregelingen, wij helpen uw gemeente graag.

Stimuleringsregelingen
Wilt uw gemeente gebruik maken van landelijke (subsidie)regelingen, zoals Sport en Bewegen in de Buurt, de Sportimpuls, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) of de Gezond in Stad (GIDS) gelden? Of provinciale en lokale subsidieregelingen, zoals het leefbaarheidsfonds? Of wilt u informatie over de kansen voor sport en bewegen binnen het sociaal domein? We zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Sportbeleidsadvies op maat voor uw gemeente!
Is uw gemeente toe aan een nieuwe sport- en beweegnota of wilt u het sportaccommodatiebeleid vernieuwen? Is de gemeente door fusie of herindeling van plan het sport- en beweegbeleid aan te passen, te vernieuwen of te harmoniseren? Wat betekent dat voor uw gemeente en hoe gaat u om met het harmoniseren van het beleid? We denken graag met u mee en/of kunnen gerelateerde discussiebijeenkomsten organiseren en leiden.

Sportaccommodaties: realisatie, herschikking, privatisering of renovatie?
Verantwoord sporten kan alleen als u beschikt over kwalitatief goede binnen- en buitensportaccommodaties. Advies nodig om sportaccommodaties te realiseren, in goede staat te houden of te renoveren? Of wilt u juist accommodaties privatiseren, het tarievenbeleid voor buitensportaccommodaties of sporthallen aanpassen of vernieuwen? Ook in dat geval kunt u contact met ons opnemen.

Recente opdrachten:

Marum
In het voorjaar 2016 heeft Huis voor de Sport Groningen een nieuwe sport- en beweegnota in opdracht van de gemeente Marum opgesteld. Wethouder Hans de Graaf van Marum hierover:

Huis voor de Sport Groningen kan echt een ‘beweging’ tot stand brengen!

Lees hier het volledige interview met Hans de Graaf.

Loppersum
In het najaar 2016 heeft Huis voor de Sport Groningen de nieuwe sport- en beweegvisie voor de gemeente Loppersum geschreven. Wethouder Bé Schollema van Loppersum legt uit waarom:

Huis voor de Sport Groningen kan met haar expertise een belangrijke bijdrage leveren.

Lees hier het volledige interview met Bé Schollema.

Westerwolde
De toekomstige gemeente Westerwolde heeft begin 2017 een gezamenlijke sport- en beweegvisie opgesteld, met ondersteuning van Huis voor de Sport Groningen.

“Iedereen kan meedoen!” in Westerwolde

Lees hier het interview met wethouders Bart Huizing (Bellingwedde) en Giny Luth (Vlagtwedde).