Zoek binnen hvdsg.nl...

Medisch Centrum Zuid

MCZ

Centrum voor beweging, fysiotherapie en revalidatie

Medisch Centrum Zuid is een innovatief, deskundig en toonaangevend centrum voor training, sportbegeleiding, fysiotherapie en revalidatie. We zijn gespecialiseerd in alle disciplines op het gebied van bewegen en kunnen iedereen helpen: van kwetsbare ouderen tot topsporters. Ons team bestaat uit beweeg- en leefstijlcoaches, personal trainers, diëtisten, sportmasseurs, fysieke trainers, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten met diverse specialisaties.

Unieke onderzoeks- en behandelingmethoden

Als Topzorg Praktijk bieden we een totaalpakket aan fysiotherapeutische zorg van hoge kwaliteit. We beschikken niet alleen over de kennis en ervaring, maar ook over de meest geavanceerde technologieën. Een aantal methoden voor onderzoek en behandeling is uniek in het noorden en zelfs in heel Nederland. Zo gebruiken we naast echografie, EMG, myoafasciale en triggerpoint behandeling, Dry Needling en Shockwave ook innovatieve apparatuur als PhysioPlux, BIS, Redcord, AlterG en Biodex.

Expertisecentrum Knie en Schouder

Voor knie- en schouderklachten is er binnen MCZ het Expertisecentrum Knie en Schouder. Een team van zeer gespecialiseerde bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten werkt dagelijks aan onderzoek en behandeling van de meest complexe knie- en schouderproblemen.

Al bijna 40 jaar gespecialiseerd in sportfysiotherapie

MCZ is vanaf haar oprichting gespecialiseerd in het voorkomen, analyseren en behandelen van sportblessures en de revalidatie daarvan. In onze praktijk zijn meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam. Op het sportmedische vlak begeleiden we Donar, FC Emmen, Abiant Lycurgus en FC Groningen. We werken niet alleen voor profclubs, maar ook voor vele topsporttalenten en amateurclubs. Daarnaast zijn we nauw verbonden met het Sport Medisch Advies Centrum en Topsport Steunpunt Noord. Bovendien werken we mee aan wetenschappelijk onderzoek in het UMCG.

MCZ: trotse partner van Huis voor de Sport Groningen

We dragen de breedtesport in de provincie Groningen een warm hart toe en zijn Supporter van het Partnerplatform. In dit kader biedt MCZ de volgende cursussen aan: Eerst hulp bij sportblessures, Tapen & Bandageren en de introductiecursus Sportmassage voor sportverenigingen.

www.medischcentrumzuid.nl