Zoek binnen hvdsg.nl...

Energy Valley Topclub

Samen duurzaam aan de top!

De Energy Valley Topclub staat voor teamwork! Teamwork om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij energie en transitie door ze met elkaar te verbinden en kennis te delen. Met de ‘Topclub’ hebben BAM, Essent, Gasunie, Groningen Seaports en Kuijpers hun krachten gebundeld als groenpartner van FC Groningen (voetbal), Donar (basketbal), Abiant Lycurgus (volleybal) en Nic./Alfa-college (korfbal).

Wij organiseren sportclinics, business meetings en samenwerkingsprojecten om groene energie te promoten bij het brede publiek en lokale ondernemers, de jeugd te enthousiasmeren voor duurzaamheid en techniek én een ontmoetingscentrum te zijn voor de energiesector. Met kennisinstellingen, Groninger topsportverenigingen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bundelt Energy Valley Topclub onder de noemer ‘Samen duurzaam aan de top’ de komende jaren de krachten. Het onderwijs en de sport kunnen worden benut om de energieboodschap breeduit over te dragen en daarbij een miljoenenpubliek te bereiken.

“Energy Kids!”

De samenwerking met Huis voor de Sport Groningen komt tot uiting in het project “Energy Kids!” Het doel van het project is het vergroten van de kennis en interesse voor (energie) techniek en duurzaamheid bij jeugd als gevolg van sport en bewegen. Dit gebeurt door het organiseren van ‘Energie spelen’ in circuitvorm.

De Energy Valley Topclub bestaat uit groenpartners en groenleden. Daarnaast zijn de Natuur- en Milieufederatie Groningen, de gemeente en de provincie Groningen supporters van de Topclub. 

www.evtc.nl