Zoek binnen hvdsg.nl...

Sportplein Groningen

Samenwerkingsverband

Sportplein Groningen gelooft dat door samenwerking een meer optimale sport- en beweegcultuur is te realiseren in de provincie Groningen. De partners van Sportplein Groningen, waaronder Huis voor de Sport Groningen, bundelen daarom de krachten en organiseren de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk om meer inwoners van de provincie Groningen sportief en gezond te krijgen.

De kracht van sport en bewegen willen we inzetten voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Daarvoor zullen nieuwe concepten ontwikkeld worden vanuit de vraag en de behoefte. Lopende of nieuwe initiatieven zullen ondersteund en versterkt worden en succesvolle concepten en kennis worden gedeeld met de stakeholders in de provincie Groningen.

Onze ambitie is: Groningen wordt sportief gezond! Hiervoor biedt Sportplein Groningen u Alles over Sport & Bewegen in onze provincie!

Digitaal voorportaal

Sportplein Groningen is een digitaal voorportaal voor sport en bewegen in de provincie:

• Meer dan 40 sportloketten waar je met je vraag op het gebied van sport, bewegen en gezondheid terecht kunt in de provincie.
• Een overzicht van meer dan 2000 sportaanbieders in de provincie Groningen
• De evenementenkalender van Groningen
• Een overzicht van bijna 900 sportaccommodaties in de provincie.
• De plaats waar nieuwe samenwerking ontstaat ter verbetering van de top- en breedtesport in Groningen.
• Nieuws en artikelen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

Meer weten?

Meer weten over Sportplein Groningen, jouw sportaanbod of evenement aanmelden, aanmelden voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen: www.sportpleingroningen.nl of volg Sportplein Groningen via twitter: @SportpleinGr.

Samenwerkingspartners

Deze organisaties werken samen in Sportplein Groningen: Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, Noorderpoort, ROC Alfa-college opleiding Sport en Bewegen, Topsport NOORD, Provincie Groningen, Gemeente Groningen en Huis voor de Sport Groningen.