Zoek binnen hvdsg.nl...

Zwemvereniging NOVA wint titel Groninger Sportheld 2013

Zwemvereniging NOVA uit Musselkanaal is winnaar geworden van de heldencampagne "Groninger Sportheld 2013 - vereniging van het jaar". De prijs is op vrijdag 25 april jl. in het Pagecentrum in Stadskanaal uitgereikt door Renee Balkema van Fonds Gehandicaptensport samen met Rob de Waard, directeur Huis voor de Sport Groningen.

Voor de derde keer op rij geeft Huis voor de Sport Groningen invulling aan deze heldencampagne. Daar waar in 2011 en 2012 het accent lag op vrijwilligers die iets bijzonders voor hun sportvereniging hebben gedaan, konden dit jaar verenigingen worden genomineerd. Want, gezien de actuele ontwikkelingen en uitdagingen waar verenigingen mee te maken krijgen en de bijzondere initiatieven die hieruit voortkomen, verdienen ook verenigingen een podium.

Op basis van 2 thema’s kon een vereniging zich aanmelden, namelijk "innovatie" en "aangepast bewegen en gehandicaptensport." Om gehandicaptensport te stimuleren en gehandicapte sporters in staat te stellen te sporten is het belangrijk dat het verenigingsleven zich hier voor open stelt en de vereniging toegankelijk maakt voor sporters met een handicap.

Uit alle aanmeldingen heeft de Sportheldencommissie uiteindelijk zwemvereniging NOVA gekozen. Zij voldoen op alle fronten aan bovengenoemde criteria en mogen zich met trots Groninger Sportheld 2013 noemen. Fonds Gehandicaptensport heeft dit jaar de prijs beschikbaar gesteld. De vereniging ontvangt een cheque van € 1000,- voor de doorontwikkeling van aangepast sporten binnen hun vereniging.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief