Zoek binnen hvdsg.nl...

Zeven Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Sport- en beweegaanbieders die dit jaar een aanvraag hebben gedaan voor de Sportimpuls hebben begin juli een brief ontvangen waarin staat of hun subsidieaanvraag wordt gehonoreerd. Dit jaar een 100% score; alle zeven projecten in de provincie Groningen, waarbij ondersteuning is geboden door Huis voor de Sport Groningen zijn toegekend. Door deze financiële impuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen.

Succesvolle Groninger aanvragen
De toegekende aanvragen, waarvan de uitvoering start in september, komen uit de gemeenten Eemsmond, Groningen, Grootegast, Ten Boer en Wersterwolde, te weten:

  • B-Fit Grootegast
  • B-Fit Bellingwolde
  • B-Fit met Base Groningen
  • In Balans Ten Boer
  • Beweegtuin Vlagtwedde
  • Walking Football Eemsmond
  • Beweegplezier en beweegdiploma Groningen

B-Fit meest gehonoreerd
De interventie B-Fit vindt plaats in het onderwijs en heeft tot doel het voorkomen en stabiliseren van overgewicht onder jeugd en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het project Beweegkriebels/Beweegdiploma richt zich op kinderen van 0-4 jaar in de kinderopvang, waarbij het doel is om kinderen meer te laten bewegen, doordat gebruik wordt gemaakt van een kwalitatief en kwantitatief goed beweegaanbod.

Sport en Bewegen in de Buurt
De Sportimpuls maakt onderdeel uit van het programma Sport en Bewegen in de Buurt. Met dit programma wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ervoor zorgen dat de gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze wordt.

Meer nieuws

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

meer nieuws in het archief