Zoek binnen hvdsg.nl...

Wandelen voor het goede doel

Na een succesvol derde jaar, waarbij meer dan 3000 mensen aan de tocht meededen, vindt op zaterdag 12 mei 2012 de vierde editie van de 3 Provinciënwandeltocht plaats, georganiseerd door KNBLO-NL, De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân. Voor iedereen is er wel een geschikte route! Routes van 5 tot 40 kilometer worden uitgezet voor wandelaars en Nordic Walkers. Voor rolstoelers en scootmobielen zijn er routes van 5 en 7,5 km. Ook is er een rollator route van ± 2 km. Naast een informatiemarkt worden er ook diverse activiteiten georganiseerd waardoor het een gezellig geheel beloofd te worden.

Wandelen voor mensen met een verstandelijke beperking
Ook dit jaar staat de 3 Provinciënwandeltocht weer in het teken van een goed doel. Het inschrijfgeld van €5,- komt geheel ten goede aan het beweegproject ‘Voel je Goed’ van Talant en Promens Care. Dit project stimuleert cliënten met een verstandelijke beperking tot actieve vrijetijdsbesteding en leert hen te ontdekken dat gezond leven leuk is. Door mee te doen met de 3 Provinciënwandeltocht genieten de deelnemers niet alleen van de schitterende omgeving maar steunt men tevens dit project.

Walk Challenge
Als voorbereiding op onder andere de 3 Provinciënwandeltocht is een voorbereidingsprogramma opgezet: De Walk Challenge Noord Nederland. Gekwalificeerde begeleiders die wandelaars ondersteunen in hun ambitie om te beginnen met wandelen en toewerken naar 5, 10 of 15 km, maar ook om langere afstanden van bijvoorbeeld 25 of 40 km. Voor mensen met een beperking zijn er speciale programma’s die toespitst zijn op ieders specifieke situatie en mogelijkheden. Meer informatie over dit programma is te vinden op www.walkchallengenoordnederland.nl.
 

Wandel mee!
De prachtige routes gaan over de provinciegrenzen heen o.a. door gebieden van It Fryske Gea en Het Drentse Landschap. De inschrijving is inmiddels begonnen. Wilt u zich ook vooraf inschrijven? Dan kan dat op www.3provincienwandeltocht.nl.
 

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief