Zoek binnen hvdsg.nl...

Wandelen voor het goede doel

Na een succesvol derde jaar, waarbij meer dan 3000 mensen aan de tocht meededen, vindt op zaterdag 12 mei 2012 de vierde editie van de 3 Provinciënwandeltocht plaats, georganiseerd door KNBLO-NL, De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân. Voor iedereen is er wel een geschikte route! Routes van 5 tot 40 kilometer worden uitgezet voor wandelaars en Nordic Walkers. Voor rolstoelers en scootmobielen zijn er routes van 5 en 7,5 km. Ook is er een rollator route van ± 2 km. Naast een informatiemarkt worden er ook diverse activiteiten georganiseerd waardoor het een gezellig geheel beloofd te worden.

Wandelen voor mensen met een verstandelijke beperking
Ook dit jaar staat de 3 Provinciënwandeltocht weer in het teken van een goed doel. Het inschrijfgeld van €5,- komt geheel ten goede aan het beweegproject ‘Voel je Goed’ van Talant en Promens Care. Dit project stimuleert cliënten met een verstandelijke beperking tot actieve vrijetijdsbesteding en leert hen te ontdekken dat gezond leven leuk is. Door mee te doen met de 3 Provinciënwandeltocht genieten de deelnemers niet alleen van de schitterende omgeving maar steunt men tevens dit project.

Walk Challenge
Als voorbereiding op onder andere de 3 Provinciënwandeltocht is een voorbereidingsprogramma opgezet: De Walk Challenge Noord Nederland. Gekwalificeerde begeleiders die wandelaars ondersteunen in hun ambitie om te beginnen met wandelen en toewerken naar 5, 10 of 15 km, maar ook om langere afstanden van bijvoorbeeld 25 of 40 km. Voor mensen met een beperking zijn er speciale programma’s die toespitst zijn op ieders specifieke situatie en mogelijkheden. Meer informatie over dit programma is te vinden op www.walkchallengenoordnederland.nl.
 

Wandel mee!
De prachtige routes gaan over de provinciegrenzen heen o.a. door gebieden van It Fryske Gea en Het Drentse Landschap. De inschrijving is inmiddels begonnen. Wilt u zich ook vooraf inschrijven? Dan kan dat op www.3provincienwandeltocht.nl.
 

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief