Zoek binnen hvdsg.nl...

Vrijdag 12 mei: HANNN Walking Football Festival 2017!

Vrijdag 12 mei vormt Sportpark Kardinge in Groningen het decor voor de tweede editie van het HANNN Walking Football Festival. Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en er mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Het festival start om 12.00 uur en de wedstrijden eindigen om 17.00 uur.

Het HANNN Walking Football Festival wordt georganiseerd door FC Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen.

FC Groningen
Het OldStars Team van FC Groningen is in februari 2014 opgericht en bestaat momenteel uit 32 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen drie seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant FC Groningen, dat bestaat uit ruim tweehonderd amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Alle nieuwe teams uit het verzorgingsgebied van FC Groningen presenteren zich tijdens het festival.

Negentien teams
Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival telt negentien teams: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (3 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (3 teams), HZVV (2 teams), UFC Noordpool, HS’88, Vitesse ’63,  Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen), Suri’s All Stars (2 teams uit Hoogezand-Sappemeer).

Deelnemen staat voorop
Bij het HANNN Walking Football Festival 2017 staat het deelnemen voorop. De scores van de wedstrijden worden door de teams zelf weliswaar bijgehouden, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat in de uitvoering het beste Walking Football speelt.

Partners van het festival zijn, naast de genoemde clubs uit de Stad, het Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN), de gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, CIOS Sport&Bewegen Heerenveen/Leeuwarden, Wij Beijum en de KNVB.

Publiek is vrijdagmiddag 12 mei van harte welkom op Kardige om het evenement bij te wonen. De toegang is gratis.

Meer nieuws

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

Nieuwsbrief KennisLab BIOR Noord

Lancering Buurtsportcoach Academy Noord

Lancering Sport- en Cultuurhopper in gemeente Groningen

WandelFit met Ommetjes Tocht om de Noord

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

meer nieuws in het archief