Zoek binnen hvdsg.nl...

Voorplein Sportcentrum Kardinge rookvrij

“Ook de sport draagt bij aan een Rookvrije Generatie”


Het rookvrij maken van het sportcentrum past in de ambitie van de Gemeente Groningen om de eerste rookvrije stad van Nederland te worden en kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien, waaronder de sportieve omgeving.

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Vanuit de Alliantie Nederland Rookvrij, werken zij met een groeiend aantal samenwerkingspartners toe naar een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van het roken en waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Samen met een groeiende groep partners worden in Groningen gezamenlijk verschillende initiatieven ontplooit om dit doel te bereiken, zoals het inrichten van rookvrije zones rondom scholen, medewerkers actief te ondersteunen bij het stoppen met roken en het starten van een communicatiecampagne rond de Rookvrije Generatie.

Rookvrije sportterreinen
Sport050 is ook partner en draagt bij door Sportcentrum Kardinge en de gemeentelijke zwembaden rookvrij te maken. Tevens stimuleert Sport050, samen met o.a. Huis voor de Sport Groningen, sportclubs om hun sportterrein ook rookvrij te maken.

Officieel moment op 23 november
Wethouder Paul de Rook zal donderdag 23 november om 9.30 uur het voorplein van Sportcentrum Kardinge officieel rookvrij maken. Dat zal hij doen samen met Jurgen Grobbée, regiodirecteur van het Alfa College en Jacob van Gelder, voorzitter van ijshockeyclub GIJS Groningen.

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief