Zoek binnen hvdsg.nl...

Volg de rolstoelvaardigheidscursus

Weet je nog niet welke (rolstoel)sport voor jou geschikt is? Doe dan mee aan de cursus Rolstoelvaardigheid en sport (Rovas) in Emmen op 26 november, 10 en 17 december 2011. Onder begeleiding van ervaringsdeskundige Hendri Zeilstra leer je je rolstoel optimaal te gebruiken en kun je je eigen rolstoelvaardigheid testen.

Leer je rolstoel optimaal te gebruiken
Niet iedere rolstoelgebruiker heeft geleerd de rolstoel optimaal te gebruiken. Een rolstoel biedt veel mogelijkheden, maar vraagt wel de nodige oefening om de vaardigheden onder de knie te krijgen. Een rolstoel kan de gebruiker in staat stellen zijn of haar favoriete sport te blijven beoefenen of zich er op te gaan oriënteren. Verschillende takken van sport komen dan ook zowel praktisch als theoretisch aan de orde, natuurlijk op je eigen niveau!

Test je eigen vaardigheid
De cursus besteedt aandacht aan de eigen vaardigheid in de rolstoel door het oefenen en trainen van verschillende basisvormen. Denk hierbij aan vallen, rijden, draaien en balanceren. Ook wordt het verplaatsen vanuit/naar een rolstoel geoefend en wordt aandacht besteed aan rolstoelverkenning, zithouding en het materiaal waarvan een rolstoel is gemaakt.

Wanneer?
Zaterdag 26 november, 10 en 17 december 2011 van 09.30 tot 12.30 uur.

Waar?
Gymzaal De Rietlanden, Valkenveld 122 te Emmen.

Voor wie?
De cursus is bij uitstek geschikt voor gebruikers van een handbewogen rolstoel die er meer uit willen halen, maar ook voor hun kinderen en partners, begeleiders en trainers en bijvoorbeeld taxichauffeurs of fysiotherapeuten. Indien men (nog) niet de beschikking heeft over een eigen sportrolstoel, worden tijdens de cursus sportrolstoelen beschikbaar gesteld.

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen € 15,- per persoon.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie kun je contact opnemen met SportDrenthe, Karlijn Meijerink, telefoonnummer 0528-233 775 / 06-15 454 802, e-mail kmeijerink@sportdrenthe.nl

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief