Zoek binnen hvdsg.nl...

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

Ruim een derde van de werknemers van Arbeidsloket wil meer uren werken

Naar aanleiding van de toenemende vraag naar gekwalificeerd sportpersoneel die binnenkomt bij Huis voor de Sport Groningen, heeft Arbeidsloket in november 2018 een onderzoek uitgevoerd bij haar werknemers. De belangrijkste uitkomsten hiervan op een rijtje:

  • De meeste werknemers die in dienst zijn via het Arbeidsloket hebben naast hun dienstverband nog een andere baan of volgen een opleiding. Het wordt vaak beschouwd als bijbaan of nevenfunctie.
  • Van de respondenten heeft 36 % aangegeven meer uren te willen werken. Dat dit nog niet is gelukt komt deels doordat hiertoe geen mogelijkheden zijn bij hun huidige sportorganisatie en deels doordat men geen passend werk kan vinden.
  • Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten pas bereid zijn om meer uren gaan werken als ze dit krijgen aangeboden bij hun huidige sportorganisatie of andere sportorganisaties die geografisch gunstig liggen. De behoefte aan ondersteuning hierbij is weliswaar beperkt.
  • Van de verschillende ondersteuningsvormen die werden voorgelegd aan de respondenten is de kans het grootst dat ze gebruik zullen maken van een werving en selectiebureau (*) of arbeidspool.

(*) Arbeidsloket doet niet aan arbeidsmarktbemiddeling. Hiervoor verwijzen wij medewerkers door naar de vacaturesites of de werving en selectiedienst van SportMatchNoord. Via www.sportmatchnoord.nl kun je op de hoogte worden gehouden van relevante vacatures. Na het uploaden van je CV ontvang je de nieuwste vacatures in Noord-Nederland direct in je mailbox.

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief