Zoek binnen hvdsg.nl...

Uitreiking keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine aan vijf sportverenigingen in Oldambt

Vijf sportverenigingen uit de gemeente Oldambt hebben het keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine verdiend. Zaterdag 22 augustus reikt burgemeester Pieter Smit het keurmerk uit aan voetbalverenigingen SV Drieborg, VVS Oostwold, WVV en Hockeyclub Winschoten. De uitreiking aan tennisvereniging TC Ready vindt op een ander moment plaats.

Het keurmerk betekent dat de clubs zorgen dat de jeugd veilig kan sporten zonder met alcohol in aanraking te komen.

Keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine
Om het keurmerk te verdienen, hebben de sportclubs actie ondernomen om aan de afspraken met de gemeente te voldoen. Deze afspraken over het alcoholpreventiebeleid zijn samen met hen opgesteld. In het afgelopen halfjaar volgden vrijwilligers van de clubs een instructie verantwoord alcoholschenken en was er een interactieve avond over de werking van alcohol, de Drank- en Horecawet, leeftijdscontrole en het weigeren van schenken. Ook dragen de clubs het alcoholpreventiebeleid nadrukkelijk uit, is frisdrank aanzienlijk goedkoper dan alcoholhoudende dranken en is alcoholreclame langs de sportvelden verwijderd.

Initiatief Huis voor de Sport Groningen
De aanleiding voor Huis voor de Sport om dit keurmerk in het leven te roepen, was de vernieuwde Drank- en Horecawet. Die wet ging in op 1 januari 2014 en daarmee is de leeftijdsgrens voor alcoholische dranken verhoogd naar 18 jaar. Naast het keurmerk biedt het Huis voor de Sport hulp aan de sportclubs in de vorm van hulp bij het ontwikkelen beleid, instructieavonden en cursussen.

De gemeente Oldambt ondersteunt dit initiatief en wil alcoholgebruik- en misbruik onder jongeren voorkomen. Daarom werken de partijen samen en belonen zij sportclubs die hier aan meewerken met het keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine.

 

Bron: Gemeente Oldambt

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief