Zoek binnen hvdsg.nl...

Uitnodiging Nederlandse Jeugdkampioenschappen Boccia 8 mei (aangepast sporten)

Wat? Gehandicaptensport Nederland organiseert op dinsdag 8 mei de eerste Nederlandse jeugdkampioenschappen boccia.

Voor wie? Jongeren met Cerebrale Parese of andere beperkingen aan alle ledematen in de leeftijd 12 t/m 20 jaar.

Waar? Ronald McDonald Centrum, Sportpark De Weeren 5, 1027 EC te Amsterdam

Wanneer? Dinsdag 8 mei 2012 van 11.00 tot 15.30 uur
 

Wat is boccia?
Controle over je spieren, concentratie, uitdaging, successsen behalen en sociale contacten. Al deze ingrediënten vind je in de sport boccia (spreek uit: botsja).
Boccia is een sport voor mensen met Cerebrale Parese en mensen met een ernstige spierziekte. Boccia kan op alle niveaus beoefend worden, zowel recreatief, in een competitie of als echte topsport.
Boccia is een Paralympische sport en lijkt qua spelvorm op jeu de boules. Het is een indoor balsport waarbij iedere speler met 6 rode of blauwe ballen probeert zo dicht mogelijk bij de witte bal (de ‘jack’) terecht te komen.
Boccia verdient meer bekendheid, de sport is niet alleen leuk en gezond om te doen, ze geeft ook de gelegenheid andere sporters te leren kennen en de mogelijkheid voor sporters om zich te ontwikkelen en te meten met anderen.

Waarom een Nederlands jeugdkampioenschap?
Scholen in het speciaal onderwijs bieden boccia dikwijls al wel aan als beweegactiviteit maar zijn nog onvoldoende op de hoogte van alle mogelijkheden die er zijn om boccia te spelen; er zijn boccia-verenigingen, speciaal opgeleide boccia-trainers, clinics en een nationale selectie die wekelijks samen traint en aan internationale toernooien mee doet.
Gehandicaptensport Nederland wil scholen en leerlingen stimuleren om nader met boccia kennis te maken. Dat willen we doen met een aansprekend toernooi. Er wordt al jaarlijks een NK boccia georganiseerd, maar een jeugd NK was er nog niet. Het jeugd NK is in de eerste plaats bedoeld als leuke sport- en kennismakingsdag maar het is natuurlijk ook leuk om wedstrijden te spelen en jezelf aan het einde van de dag mogelijk Nederlands jeugdkampioen te mogen noemen!
Dinsdag 8 mei gaat een fantastische dag worden! Gehandicaptensport Nederland nodigt jongeren van harte uit om mee te doen aan deze dag.
Gehandicaptensport Nederland biedt alle scholen die meedoen aan het NK jeugd als voorbereiding een clinic aan op school. De clinic wordt gegeven door een ervaren boccia-trainer. De clinic heeft als doel de leerlingen te enthousiasmeren en hen de regels van de sport uit te leggen. Om daarnaast ook de docenten ondersteuning te bieden bij het geven van boccia als sport- en beweegonderdeel van de les.

Inschrijven of meer weten?
Kijk op www.boccia.nl
E-mail boccia@gehandicaptensport.nl
Tel: 030-6597342 (Dos Engelaar)

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief