Zoek binnen hvdsg.nl...

Ubbo Emmius gaat voor een Gezonde School met B-Fit

Al langere tijd vinden er bij Ubbo Emmius Winschoten veranderingen plaats die leerlingen stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl. Nu gaat de school nog een stap verder om een Gezonde School te worden. Dit gebeurt door te starten met B-Fit, een programma dat structureel aandacht besteedt aan bewegen en gezondheid. ‘Sporten is leuk & gezond’ is dan ook het motto.

In samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Judo Instituut Noord wordt er binnenkort met B-Fit gestart. B-Fit is een project dat structureel meer aandacht besteedt aan bewegen en voeding en daardoor bijdraagt aan een Gezonde School. Uiteindelijk wil Ubbo Emmius een Gezonde School worden, om zo in te springen op de noodzaak om gezondheid en fitheid te bevorderen. De Gezonde School richt zich met B-Fit op leerlingen, maar ook leerkrachten en ouders zijn een doelgroep met bijvoorbeeld voorlichting over een goed ontbijt of tips om met elkaar te bewegen.

Zo wordt het aanbod in de kantine nog gezonder en komt er nog meer ruimte om lekker te bewegen. Het project gaat plaats vinden binnen de school, waardoor leerlingen dagelijks gestimuleerd worden om actieve en gezonde keuzes te maken.

Als kick-off van B-Fit, op weg naar een nog Gezondere School, werden er op vrijdag 23 januari jl. in de pauze een aantal activiteiten georganiseerd. Zo konden leerlingen onder andere meedoen met pauze-sport en was er een wedstrijd “Smoothie proeven”. Daarnaast is B-Fit ook letterlijk zichtbaar op school door middel van een speciaal B-Fit bord, opgehangen door Jaap Bakker, directeur van Ubbo Emmius Winschoten.

 

Meer nieuws

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

meer nieuws in het archief