Zoek binnen hvdsg.nl...

Training Ouders langs de lijn

Hoe kun je als teambegeleider iets doen aan die ouders die snel hun kind afzetten en er direct weer vandoor gaan? Wat doe je als coach met het groepje ouders dat het altijd beter denkt te weten? En, hoe ga je om met ouders die hun kinderen steeds maar weer toeschreeuwen?

Ouders vormen een belangrijke doelgroep in de sportvereniging. Zij zijn het immers die hun kinderen in belangrijke mate stimuleren deel te nemen aan sport maar vooral dat de kinderen ook blijven sporten. Maar ook dat zij een handje uit steken binnen de club zoals rijden naar uitwedstrijden, vlaggen of als barvrijwilliger een bijdrage leveren.

Naast het betrekken van ouders heb je als trainer-coach of begeleider ook te maken met fanatieke ouders langs de lijn. Ouders die tijdens de wedstrijden hun kinderen overactief aan het aanmoedigen zijn of soms zelf toeschreeuwen, opmerkingen maken naar de scheidrechter of op de stoel van de coach gaan zitten. Dit werkt negatief uit op de veiligheid en zelfvertrouwen van kinderen. Hoe ga je als begeleider met die ouders om en hoe kun je ze aanspreken op hun gedrag met het doel positief oudergedrag langs de lijn te krijgen?

Veel heeft ook te maken met hoe jij als trainer-coach en begeleider zelf bijdraagt aan een positief sportklimaat. Hoe creëer jij als trainer, coach en/of begeleider een sportklimaat waarin plezier heerst, er complimenten worden uitgedeeld, er goed wordt gedrag wordt gestimuleerd en kinderen succes kunnen beleven?

Tijdens de interactieve trainingsavond ‘Ouders langs de kant’ voor trainers, coaches en begeleiders wordt er ingegaan op:

• Hoe kun je ouders betrekken bij de sportbeoefening van hun kind en bij de club?
• Omgang en communicatie met ouders.
• Wat kun je doen met te fanatieke ouders langs de lijn? Hoe spreek je ouders hierop aan?
• De invloed van ouders op de sportprestatie van hun kinderen.

Kortom: als betrokkene krijg je praktische voorbeelden aangereikt waarmee je ouders beter kunt stimuleren en beïnvloeden.

Huis voor de Sport Groningen organiseert voor trainers, coaches, begeleiders en andere geïnteresseerde leden van sportverenigingen een training ‘Ouders langs de lijn’.

•Datum : maandag 12 december 2011
•Tijd : 19.30 – 22.00 uur
•Locatie : Clubhuis GVAV Rapiditas (Sportpark Kardinge)
•Bieskemaar 9 te Groningen

Aanmelden? Klik hier.


Deelname is op volgorde van inschrijving. Je ontvangt ongeveer een week voor aanvang van de bijeenkomst een bevestiging met nadere informatie.

Voor vragen kun je contact opnemen met Bas van de Kant, b.vandekant@hvdsg.nl of 0598-32 32 00.

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief