Zoek binnen hvdsg.nl...

Succesvolle Outdoor Kids Vakantieweken

St. Let’Sport organiseert elke zomervakantie in samenwerking met IMSportevents, Huis voor de Sport Groningen en verschillende gemeentes de Outdoor Kids Vakantieweken. Deze vakantieweken zijn zonder overnachting, vinden binnen de gemeentegrenzen plaats en zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 welke niet op vakantie kunnen om wat voor reden dan ook. Elk jaar stellen verschillende gemeentes een subsidiebedrag beschikbaar om deze week te kunnen organiseren en waardoor deelnemers een minimale deelnemersbijdrage betalen.

Dit jaar hebben de volgende gemeenten deelgenomen: gemeente Grootegast, gemeente de Marne, gemeente Appingedam en gemeente Delfzijl. De vakantieweken richt zich op de gezonde leefstijl. De nadruk lig op het bewegen maar ook voeding is een belangrijk aspect binnen de vakantieweken.

Tijdens de Outdoor Kids Vakantieweek kunnen de kinderen in vijf dagen kennismaken met verschillende bewegingsmogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn: voetbal, tennis, volleybal, floorball, basketbal, mountainbike, kanoën en boogschieten. Daarnaast wordt er één dag ingepland waar de kinderen in vorm van een speurtocht en/of een supermarktsafari aandacht besteed aan voeding. Het doel hiervan is om kinderen bewuster te laten worden wat goed voor je is en wat minder voor je is. Voorafgaand aan de vakantieweken heeft elke ouder een mail ontvangen met ontbijt tips en suggesties. In totaal hebben 139 kinderen (verdeeld over drie weken) deelgenomen aan deze sportieve week.

St. Let’Sport zal in het najaar weer bezig gaan met het werven van gemeentes waar we opnieuw Outdoor Kids Vakantieweken kunnen organiseren.

Belangstelling? Neem contact op met Eddy van der Let, tel. 06 - 26975288

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief