Zoek binnen hvdsg.nl...

Studenten Noorderpoort maken een materiaalkar voor AV Jahn II

Sportverenigingen hebben de vrijwilligers niet meer voor het uitkiezen en het werk dat zij moeten doen, wordt ook steeds complexer. Om verenigingen in de provincie Groningen te ondersteunen, hebben onderwijsinstelling Noorderpoort en Huis voor de Sport Groningen het Onderwijsleerbedrijf opgericht. MBO-studenten van Noorderpoort doen gratis of tegen een lage vergoeding werkzaamheden voor sportverenigingen. Ze ontwerpen bijvoorbeeld een brochure of doen onderhoudswerkzaamheden. De samenwerking is een succes, zegt Bas van de Kant van Huis voor de Sport Groningen. "Noorderpoort kan iets betekenen voor de breedtesport in de regio en studenten werken mee aan betekenisvolle projecten. Voor ons is het een mooie aanvulling op ons ondersteuningsaanbod voor verenigingen"

Inmiddels is een groep stagiaires begonnen met een opdracht om voor Atletiekvereniging Jahn II uit Stadskanaal een materialenkar te ontwikkelen. Henk Koops, vrijwilliger van de atletiekvereniging, is blij met de hulp van de studenten. "Wij hebben Huis voor de Sport om hulp gevraagd omdat we voor deze klus moeilijk vrijwilligers kunnen vinden en het een leerzame opdracht is voor de leerlingen van de opleiding Werktuigbouwkunde/Metaal. Ze zijn er momenteel mee bezig en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Docent Harry Paalman is ook enthousiast. De studenten hebben eerst een model gemaakt en gaan nu met de uiteindelijke kar aan de slag. Tegen het eind van het schooljaar verwachten wij de kar klaar te hebben.  

Studenten van verschillende andere opleidingen van Noorderpoort staan ook klaar voor sportverenigingen om werkzaamheden te verrichten. Voor meer informatie of aanvragen kunnen sportverenigingen terecht op www.hvdsg.nl/onderwijsleerbedrijf of bel 0598-323200.

 

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief