Zoek binnen hvdsg.nl...

Start Voetbalschool in Musselkanaal

Het sportpark in Musselkanaal moet voor alle kinderen in Musselkanaal een plek zijn waar ze kunnen sporten en bewegen, ongeacht of ze lid zijn van een sportvereniging. Dat vergroot de leefbaarheid in het dorp en brengt kinderen in aanraking met het verenigingsleven van Musselkanaal. Als eerste opent de voetbalvereniging op 14 maart haar velden met een voetbalschool waar alle kinderen welkom zijn.

De voetbalschool is een samenwerking tussen VV Musselkanaal en het Sport- en beweegteam van de gemeente Stadskanaal. Acht weken lang zijn er van 14.00-16.00 uur allerlei leuke activiteiten met een bal voor kinderen van de groepen 3 t/m 8.

Woensdag 14 maart om 14.00 uur wordt dit initiatief feestelijk geopend door wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal. De opening wordt mede georganiseerd door studenten van de Honourscollege Rijksuniversiteit Groningen en stichting Samhoud heeft voor alle kinderen een bal beschikbaar gesteld.

Inmiddels hebben meer dan 40 kinderen zich opgegeven voor de Voetbalschool bij de combinatiefunctionaris van Musselkanaal; Jung Hye van der Gaast. “We zijn erg blij met dit aantal, het geeft aan dat er behoefte is om het sportpark open te stellen voor de jeugd. We hopen dat na de voetbalschool we ook instuiven bij andere sportverenigingen in Musselkanaal kunnen organiseren”. Ook VV Musselkanaal is blij met dit aantal en hoopt dat in de loop van het project nog meer kinderen mee gaan doen. “Door onze voetbalvelden open te stellen voor alle kinderen uit het dorp zijn ze op een leuke manier bezig in hun vrije tijd en maken ze ook nog eens kennis met onze vereniging”; verteld Erik Manning, voorzitter van VV Musselkanaal.

Heeft u vragen over de voetbalschool of wil je je aanmelden dan kun je contact opnemen met de combinatiefunctionaris van Musselkanaal, Jung Hye van der Gaast, 06 21893785, jhvandergaast@welstad.nl.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief