Zoek binnen hvdsg.nl...

Springend leer je het best rekenen

Kinderen die bewegend leren rekenen en spellen, pikken de lessen sneller op dan de klasgenootjes die stil zitten tijdens de les.

Al na twee jaar bewegend leren boeken kinderen een leerwinst van vijf maanden, blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens de onderzoekers komt er door het bewegen adrenaline vrij in de hersenen. Daardoor kunnen kinderen de lesstof beter opnemen.

De leerlingen kregen drie keer per week een half uur een Fit & Vaardigles. Tijdens die lessen moeten de kinderen een antwoord geven door te bewegen, dus bijvoorbeeld een woord spellen door een sprong te maken bij iedere letter.

De proef is gedaan met kinderen uit groep vier en vijf. Na twee jaar lopen ze niet alleen met de lesstof voor op leeftijdsgenootjes, ook zijn ze fitter. De kinderen die bewegen tijdens het leren hebben minder snel last van overgewicht. 

Sportieve Gezonde School
'Scoren met bewegen, voor nu en voor later'. Het project de Sportieve Gezonde School kan een bijdrage leveren aan deze leerwinst. Met de Sportieve Gezonde School werken scholen namelijk aan een gezonde ontwikkeling en een duurzame en actieve leefstijl van hun leerlingen. Meer informatie over de Sportieve Gezonde School vindt u hier.

Bron: RTL nieuws

Meer nieuws

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

Gronings Sportdebat

meer nieuws in het archief