Zoek binnen hvdsg.nl...

Sportweek Bedum geslaagd

Van 14 t/m 22 juni a.s. werd de eerste editie van Sportweek Bedum georganiseerd.
Sportweek Bedum is een initiatief van vertegenwoordigers van de volgende partijen: Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum, Omloop van Bedum, gemeente Bedum en Huis voor de Sport Groningen. Het doel van de Sportweek is om gedurende een week extra aandacht te besteden aan de mogelijkheden van sport en bewegen in de gemeente Bedum.

Het initiatief sluit goed aan bij het beleid van de gemeente Bedum om burgers en met name (inactieve) doelgroepen zoals jeugd, senioren en mensen met een beperking (structureel) in beweging te brengen en te houden. Naast grotere evenementen zoals de Omloop van Bedum, het Bedrijvenvoetbal, de Walfridusvoettocht en het Beachvolleybaltoernooi, boden diverse lokale sportaanbieders inwoners de mogelijkheid om kennis te maken met hun sportaanbod.
De officiële opening werd voorafgaande aan het Beachvolleybaltoernooi verricht door wethouder Menne van Dijk. Tijdens de Sportweek was er bijna dagelijks sportaanbod voor jong en oud: van hockey tot jeu de boules en van basketbal tot zumba. Ook het zwembad organiseerde een open dag met gratis toegang voor iedereen.
Als laatste werden er diverse clinics georganiseerd binnen het basisonderwijs, zoals tennis, mountainbiken en pencak silat. Een mooie bundeling dus van divers sportaanbod. Er mag dan ook worden gesproken van een geslaagde opzet van de 1e bedumer Sportweek.

Meer nieuws

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

Nieuwsbrief KennisLab BIOR Noord

meer nieuws in het archief