Zoek binnen hvdsg.nl...

Sportinstuif in Beatrixoord

Verslag van de feestelijke Sport Instuif van 23 november

Vandaag hebben ca. 10 kinderen van de mytylschool meegedaan aan de Sport Instuif in de sporthal van Beatrixoord. De dag werd georganiseerd door het Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met kinderrevalidatie Beatrixoord, Sportplein Groningen, Prins Johan Friso Mytylschool in Haren en de Stichting Bewegen en Ademhalen.

Om 10 uur konden we na een glaasje ranja een aantal filmpjes bekijken. Er waren meerdere beroemdheden, de paralympiër Johan Reeker (2 x goud, 1 x zilver bij zitvolleybal en 1 x brons als handbiker) en Geert Henk Wessels, rolstoelbasketballer. Ook kregen we een indrukwekkende film te zien van wereldkampioen Kungfu Earl Blijd, bijnaam “De panter van Curaçao”, die de kinderen les zou gaan geven in weerbaarheid. Hij heeft na een ernstig ongeluk in Beatrixoord moeten revalideren.

Daarna konden de kinderen dan gaan sporten! De eerste twee sporten, waarvan geproefd kon worden, waren weerbaarheid en rolstoeltennis. Na een korte pauze konden de kinderen 2 sporten kiezen uit 3 verschillende, namelijk boccia (een zitbalspel), judo en rolstoelbasketbal. Daarna kregen we een demonstratie te zien van rolstoeldansen. De dames en heer bewogen zich heel sierlijk op de muziek. Als verrassing kwamen er ineens 3 zwarte pieten aan! De kinderen hebben genoten van een handje heerlijke pepernoten…. Na het rolstoeldansen konden de kinderen nog een half uurtje sporten. Onder het sporten zagen we allemaal stralende gezichtjes, het was duidelijk dat alle kinderen het een geweldige dag vonden. Geweldig om te zien.

Aan het eind stond er een kennismaking met de sportclub All Stars op het programma. Bij de All Stars kunnen de kinderen als vervolg op de sportinstuif elke vrijdagmiddag met hun leeftijdsgenoten sporten. De groep staat onder begeleiding van Jacqueline Pot. Elke week zullen er verschillende sport- en spelactiviteiten op het programma staan, die geschikt zijn voor iedereen: zelfstandig lopende kinderen, met krukken lopende kids, kinderen zittend in een rolstoel, er is voor elk wat wils. De kinderen hebben ook inspraak in het aanbod.

Zoals de Groninger Krant het zegt: “Niets is zo leuk voor kinderen als samen en op eigen niveau sporten en spelen. De All Stars biedt deze mogelijkheid eindelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening.”

All Stars begint op vrijdag 29 november. Om kwart over 3 worden de kinderen, die zich hebben opgegeven, opgehaald vanaf de Mytylschool. Onder begeleiding lopen ze naar de sporthal van Beatrixoord (denk aan regenkleding bij slecht weer). Ze sporten dan van 16.00 tot 17.00 uur. Om 17.00 uur kunnen de kinderen bij de sporthal van Beatrixoord weer worden opgehaald. (N.B. vergeet niet het leerlingenvervoer af te zeggen)

Heeft uw kind belangstelling en/of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jaqueline Pot van Beatrixoord, via mailadres: sportcomplex@umcg.nl

Dezelfde middag was de volgende twitter al te lezen:
Gehandicaptensport @HandicapEnSport
Een succesvolle instuif!"@aangepastsporte: De 1ste 6 deelnemers voor de sportgroep voor jeugd met lichamelijke beperking zijn er '. "

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief