Zoek binnen hvdsg.nl...

UW MENING GEVRAAGD ...

HOE KRIJGEN WE MEER MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE BEPERKING EN/OF CHRONISCHE AANDOENING IN BEWEGING?

Zaterdag 27 april zou de Sportinstuif aangepast in beweging plaats vinden. Verschillende demonstraties en clinics stonden op het programma. Zo kon kennis gemaakt worden met rolstoeltennis, persluchtduiken, boccia, tai chi, rolstoelbasketbal en nog tal van andere sporten. Ook kon meegedaan worden aan fittesten en een paralympische fysieke test. Alles bij elkaar stond er in onze ogen een goed en gevarieerd programma. Maar wellicht denkt u hier anders over, want wegens te weinig aanmeldingen hebben we de Sportinstuif niet door kunnen laten gaan.

De vraag die nu voorligt, is of en hoe we door moeten gaan met de Sportinstuif. Eén ding staat vast, Huis voor de Sport Groningen wil zich absoluut blijven inzetten om meer mensen met een beperking en/of chronische aandoening in beweging te krijgen, maar op welke wijze kunnen we dit het beste doen?

We zijn dan ook erg benieuwd naar uw mening. Wat vindt u? Was het een goed programma en laagdrempelig genoeg? Waren de locatie en het tijdstip wel geschikt? Sluit een activiteit opgezet als de Sportinstuif wel aan bij de wensen?

Kortom we zijn op zoek naar input om onze koers richting de toekomst te bepalen. Heeft u hier ideeën over dan kunt u ons hierbij helpen door deze online vragenlijst in te vullen. Het invullen neemt slechts een paar minuten van uw tijd in beslag en u zou ons er enorm mee helpen.

Klik hier om naar de online vragenlijst te gaan

De Sportinstuif in het kort
Om de vragenlijst goed in te kunnen vullen schetsen we kort hoe het programma van deze dag er uit zag.
Op het programma stonden kennismaking met verschillende sporten, waaronder tennis, basketbal, persluchtduiken, rolstoelhockey, nordic walking, waterbasketbal, boccia en tai chi, Een tafeldiscussie over wat je motiveert of tegenhoudt om te bewegen, fittesten om te weten te komen hoe fit je bent met aansluitend een gesprek met een beweegadviseur en tot slot konden mensen deelnemen aan de Paralympische fysieke test van NOC*NSF. De Sportinstuif was bedoeld voor iedereen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is. Ook familie, vrienden en kennissen zonder beperking of aandoening waren van harte welkom om deel te nemen aan de Sportinstuif en kennis te maken met de verschillende takken van aangepast sportaanbod.

Klik hier om de volledige uitnodiging voor de Sportinstuif aangepast in beweging te zien.

Maandagavond 24 juni organiseren wij een netwerkbijeenkomst aangepast sporten waar we onder andere verder willen discussiëren met de aanwezigen over hoe we met elkaar meer mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening in beweging kunnen krijgen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Meer nieuws

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

meer nieuws in het archief