Zoek binnen hvdsg.nl...

Sportieve Gezonde Scholen in Loppersum ontvangen sport- en spelmaterialen pakket

Afgelopen week hebben de leerlingen van OBS de Zandplaat en OBS Abt Emo uit `t Zandt een sport- en spel materialenpakket in ontvangst mogen nemen. Deze pakketten zijn overhandigd door wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum. De leerlingen van beide scholen namen de sport- en spelmaterialen dankbaar in gebruik. Beide scholen ontvingen het pakket voor hun deelname aan het project de Sportieve Gezonde School.

In het pakket zitten allerlei sport- en spelmaterialen van Nijha B.V. die de kinderen in de gymzaal, op het schoolplein en tijdens de naschoolse activiteiten kunnen gebruiken, aldus Anniek Tel, sportcoach van Huis voor de Sport Groningen. Naast de gymlessen geeft zij ook naschoolse activiteiten op beide scholen. “De naschoolse activiteiten worden druk bezocht. Dankzij dit materialenpakket kan ik het sport- en spelaanbod verder uitbreiden en leerlingen kennis laten maken met veel verschillende sporten. Zo kunnen ze ontdekken waar hun talenten liggen.”

Sportieve Gezonde School
Met het project Sportieve Gezonde School werken scholen aan een gezonde ontwikkeling en een duurzame en actieve leefstijl van hun leerlingen. Binnen het project krijgen kinderen 16 weken lang (extra) bewegingsonderwijs van een vakleerkracht. Daarnaast krijgen zij extra beweegmomenten aangeboden tijdens, tussen en na schooltijd. Het aanbod is veelzijdig en gevarieerd, zodat kinderen ontdekken wat hun talenten zijn en welke sport(en) ze leuk vinden. Scholen die meedoen met het project Sportieve Gezonde School erkennen het belang van bewegen voor de ontwikkeling van kinderen, hebben hier aandacht voor en stimuleren dit. Daarmee leggen zij de basis voor een gezonde jeugd. Ook de betrokkenheid van ouders, leerkrachten en sportverenigingen speelt hierbij een belangrijke rol.

De Sportieve Gezonde School is een programma dat onder de vlag van Sportplein Groningen is ontwikkeld door Huis voor de Sport Groningen, de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies en Stichting Openbaar Onderwijs Marenland. GasTerra en Nijha B.V. maken het project de Sportieve Gezonde School mede mogelijk.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief