Zoek binnen hvdsg.nl...

Sportcongres Groningen geslaagd

Huis voor de Sport Groningen heeft vrijdag 11 mei het Sportcongres Groningen in de Autoborg van Noordlease in Groningen georganiseerd. Het was een geslaagde dag en avond. Alle coaches/ trainers en bestuurders van sportverenigingen in de provincie Groningen waren uitgenodigd. Tijdens het congres, onder leiding van enthousiaste dagvoorzitter Henk de Haan, werd specifieke expertise van het bedrijfsleven ingezet voor sportverenigingen. De 150 bestuurders en coaches konden tijdens aantrekkelijke workshops en het beursplein veel inspiratie en kennis opdoen.

Henk de Haan opende de middag in gesprek met de gebroeders Vlietstra (Nic. Korfbal). De start van het avondprogramma begon met een interessante dialoog tussen Robbert Klaver (FC Groningen) en Henk de Haan. De drukbezochte workshops kenden verschillende onderwerpen als social media, voeding & sport, talentontwikkeling, blessures, werkgeverschap, marketing, debiteurenbeheer en de Sportimpuls.
Naast de workshops was er ook een Beursplein. Een plek waar sportverenigingen en bedrijven elkaar konden treffen voor vraag en antwoord.

Groninger Partners in Sport
Het Sportcongres is mogelijk gemaakt door zes Groninger Partners in Sport. Heijkoop & Partners Gerechtsdeurwaarders, Noordlease, Noorderpoort, Nijha, SportStroom en Praktijk voor fysiotherapie Medisch Centrum Zuid zien het maatschappelijk belang van de versterking van sportverenigingen in de provincie Groningen. Ze stelden kosteloos hun kennis en expertise beschikbaar tijdens het Sportcongres via workshops of het Beursplein. Ook kunnen sportverenigingen vanaf vrijdag 11 mei online hun vragen stellen aan de partners op het gebied van debiteurenbeheer, marketing, talentontwikkeling, sportmateriaal, energie en sportblessures (GPS@dvies).
Tijdens het plenaire programma van het Sportcongres werden de overeenkomsten van partnerschap ondertekend met de Groninger Partners in Sport.
 

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief