Zoek binnen hvdsg.nl...

Sportcongres 'De Moderne Sportvereniging' een succes

Meer dan honderd trainers, coaches en bestuursleden van sportverenigingen van binnen en buiten de provincie kwamen er onlangs naar de Autoborg naar het jaarlijkse Sportcongres van Huis voor de Sport Groningen. Voor het thema 'De moderne sportvereniging' waren vijf workshops ingericht.

Bij het aanbod van de workshops is gekeken naar wat er op dit moment speelt binnen de sportvereniging. Zo lopen bijna alle sportverenigingen wel tegen een vrijwilligerstekort aan en liggen er veel kansen om via fondsen extra geld voor een sportvereniging te krijgen. Daarnaast waren er ook workshops voor trainers en coaches: hoe met gedragsproblemen in de sport om te gaan of hoe zou je meer uit je trainingsleden kunnen halen, door ze als trainer juist te benaderen, met name door de wijze van communiceren? Ook was er een workshop over de mogelijkheden van een 'open club' en hoe je daarmee je positie kunt versterken.

Tijdens de pauze en na de workshops was er gelegenheid tot netwerken voor zowel verenigingen als partners van Huis voor de Sport Groningen. Sportstroom, Medigros, Noorderpoort en Medisch Centrum Zuid demonstreerden hun producten en diensten, waarbij deelnemers de gelegenheid hadden om vragen te stellen en contactgegevens uit te wisselen.

Op 5 juni organiseert Huis voor de Sport Groningen een vervolgsessie die dieper in gaat op de 'Open Club'.

Bekijk hier het volledige artikel uit de Gezinsbode.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief