Zoek binnen hvdsg.nl...

Special Olympics Groningen een groot succes

Op zaterdag 15 juni 2013 zijn de Special Olympics Stad Spelen Groningen 2013 georganiseerd. Voor De Brug provincie Groningen was het de derde keer dat zij een evenement van deze omvang organiseerde voor mensen met een verstandelijke beperking. Eigenlijk was het de vierde keer dat in Groningen een Special Olympics evenement plaatsvond, want in 2000 werden ter ere van het 25 jarig bestaan van De Brug de European Games georganiseerd in Groningen.

Foto Gert Meijer Foto Gert Meijer

Het evenement is in zijn soort de grootste van Nederland met maar liefst 500 deelnemers en 250 vrijwilligers. Dit jaar was er voor het eerst een motorisch activiteiten programma voor deelnemers, die niet aan wedstrijden mee kunnen doen.
Na de spectaculaire opening in het Willem Alexander Sportcomplex waar de vlag werd gehesen, de vlam ontstoken en de eed uitgesproken gingen de sporters naar de verschillende accommodaties om te sporten. Er was voetbal, atletiek, judo, zwemmen, tafeltennis, tennis, basketbal, korfbal en hockey.

Special Olympics kenmerkt zich door divisioning. Hierdoor strijden sporten van een gelijkwaardig niveau tegen elkaar.
Voor de genodigden was er een programma waar de volgende vraag centraal stond: Wat is het belang van een organisatie als De Brug op maatschappelijk, economisch, internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau? Verschillende mensen als de mediapartner van De Brug, een wetenschapper, directeur Special Olympics 2000 en burgemeester, een deelnemer, de oprichter van De Brug, oud voorzitter van Special Olympics Nederland, bestuurder van een zorginstelling en de gedeputeerde van sport gaven hun mening en gingen met elkaar in gesprek.

Foto Gert Meijer Foto Gert Meijer

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief