Zoek binnen hvdsg.nl...

Seniorensport: nieuws uit de provincie

Voorlichting en sportstimuleringsprojecten voor 55 plussers staan volop in de belangstelling.
Huis voor de Sport Groningen stimuleert en organiseert samen met de gemeenten verschillende projecten.

De gemeente Vlagtwedde organiseert voor haar inwoners de combinatiecursus “Als Botten en Spieren protesteren” en “Bewegen zonder moeite”. Deelnemers leren wat gezond bewegen is en hoe om te gaan met de vaak onvermijdelijke ouderdomsverschijnselen als artrose en osteoporose. In Vlagtwedde is de cursus inmiddels afgerond en in Sellingen en Ter Apel is men bezig met de laatste lessen.
Ook de gemeente Eemsmond zet volop in op deze voorlichtingen. Inmiddels zijn er in al vier cursussen “Als Botten en Spieren protesteren" afgerond. Daarnaast is men in Roodeschool en Uithuizermeeden aan de slag met het GA! project. Ruim honderd inwoners hebben meegedaan aan de fittest. In beide kernen is een nu een coach- en beweegtraject van start gegaan.
In Grootegast wordt op 24 maart in fitnesscentrum Boost een fittest georganiseerd voor inwoners tussen de 55 en 65 jaar. Na het succes van het vorige GA! traject in 2010 is nu als vervolg gekozen voor een sportmarkt waar sportaanbieders kenbaar kunnen maken welk sport-en beweegaanbod zij aanbieden voor deze doelgroep.
2012 belooft een “actief jaar” te worden. In de gemeenten Stadskanaal, Eemsmond (in Zandeweer en Uithuizen) , Leek en Groningen staan in het najaar GA! projecten in de planning. Ook worden in 6 gemeenten ( o.a. Hoogezand en de Marne) in samenwerking met Thuiszorg Service Nederland cursussen “In Balans” aangeboden.
Voor meer informatie over de voorlichtingen en projecten kunt u contact opnemen met Ineke Raukema (tel. 0598-323200 of mail naar i.raukema@hvdsg.nl).
 

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief