Zoek binnen hvdsg.nl...

Samenwerking Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Huis voor de Sport Groningen

Sinds 2016 werken Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Groningen nauw samen met Huis voor de Sport Groningen. Beide fondsen komen tegemoet aan kinderen die om financiële reden niet kunnen deelnemen aan sportieve of culturele activiteiten. Huis voor de Sport Groningen faciliteert de backoffice activiteiten van beide fondsen in Groningen.

Organisaties
In Nederland zijn verschillende lokale Jeugdsport- en Jeugdcultuurfondsen die allemaal onder de vlag van het landelijke Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds vallen. Het Jeugdsportfonds Groningen is een particuliere stichting die de contributie en eventueel de sportattributen betaalt voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdcultuurfonds heeft tot doel om kinderen in dezelfde leeftijd de kans te geven zich te ontwikkelen op het gebied van muziek, allerlei vormen van dans en bewegen en andere culturele activiteiten. De twee fondsen werken in de provincie Groningen nauw samen. Huis voor de Sport Groningen wil zoveel mogelijk Groningers in beweging brengen en houden, ook de kinderen die om financiële redenen anders af moeten haken.

Intermediair
Sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen kunnen als intermediair aanvragen voor het kind bij één van beide fondsen indienen. Zij kunnen er voor zorgen dat een kind, dat graag lid wil worden van een sportvereniging of cultuuraanbieder, maar waar de financiële thuissituatie dat niet toelaat, kan meedoen.

Meer weten?
Neem contact op met Huis voor de Sport Groningen, T 050-8700100, of E info@hvdsg.nl
Meer algemene informatie is te lezen op www.jeugdsportfonds.nl

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief