Zoek binnen hvdsg.nl...

Samenwerking Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Huis voor de Sport Groningen

Sinds kort werken Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Groningen nauw samen met Huis voor de Sport Groningen. Beide fondsen komen tegemoet aan kinderen die om financiële reden niet kunnen deelnemen aan een sportieve en/of culturele activiteiten. Huis voor de Sport Groningen faciliteert de uitvoering van aanvragen die bij beide fondsen binnenkomen.

In Nederland zijn verschillende lokale Jeugdsportfondsen die allemaal onder de vlag van het landelijke Jeugdsportfonds vallen. Zo ook het Jeugdsportfonds Groningen. Dit is een particuliere stichting die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdcultuurfonds heeft tot doel om kinderen in dezelfde leeftijd de kans te geven zich te ontwikkelen op het gebied van muziek, allerlei vormen van dans en bewegen en andere culturele activiteiten. De twee fondsen werken in de provincie Groningen nauw samen.

Intermediair
Voor de backoffice activiteiten van beide fondsen in Groningen wordt sinds kort samengewerkt met Huis voor de Sport Groningen. Laatstgenoemde organisatie levert diensten ten behoeve van de coördinatie en uitvoering van aanvragen op het gebied van sport en cultuur. Tevens kunnen medewerkers van Huis voor de Sport Groningen, als intermediair, aanvragen bij één of beide fondsen indienen.

Meer informatie of een donatie doen?

Zowel Jeugdsportfonds als Jeugdcultuurfonds zijn voor een groot deel afhankelijk van subsidies en donaties. Wilt u  het ook mogelijk maken een kind te laten sporten of zich cultureel te ontwikkelen? Uw bijdrage is van harte welkom. Klik op onderstaande linken voor meer informatie.

Jeugdsportfonds Groningen

Jeugdcultuurfonds Groningen

 

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief