Zoek binnen hvdsg.nl...

Roep om ondersteuning bij sportclubs

Drie op de tien verenigingen heeft negatief saldo op haar resultatenrekening

De penningmeester is ‘de stille motor’ binnen een sportvereniging, die ervoor zorgt dat de bal kan blijven rollen. Ze komen in beeld tijdens de algemene ledenvergadering en verdwijnen daarna vaak achter de coulissen om de financiële zaken op orde te krijgen. Toch doet de penningmeester tegenwoordig meer dan alleen de financiën.

Penningmeester van het Jaar heeft in samenwerking met het Mulier Instituut onderzoek gedaan onder penningmeesters naar de financiële positie van sportclubs in 2014. Daarin geeft ruim driekwart (77%) aan hulp te willen op één of meerdere vlakken. Vooral bij het extra genereren van inkomsten/sponsoren (45%) willen de ondervraagde penningmeesters graag extra ondersteuning hebben.

Een zorgwekkende conclusie die uit het onderzoek komt, gaat over de verenigingen (22%) die een verslechterde financiële positie kennen t.o.v. drie jaar geleden. Van deze clubs verwacht 29% van de penningmeesters dat de financiële positie in 2015 alleen maar verder verslechtert.

Onder alle ondervraagde penningmeesters geeft 39% aan zich enige tot ernstige zorgen te maken over de financiële toekomst van de club. Dit lijkt niet gek, omdat drie op de tien van de sportverenigingen een negatief saldo op de resultatenrekening kent.

Kijk voor meer informatie op www.penningmeestervanhetjaar.nl en/of bedank hier op officiële wijze jouw penningmeester door hem te nomineren voor Penningmeester van het Jaar 2015.

Bekijk hier de factsheet die opgesteld is naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief