Zoek binnen hvdsg.nl...

ReumActief behartigt belangen reumapatiënten in Stadskanaal en Borger-Odoorn

STADSKANAAL – De gemeenten Stadskanaal en Borger-Odoorn zijn een vereniging rijker: reumapatiëntenvereniging ReumActief. Speerpunten van deze patiëntenvereniging zijn: belangenbehartiging, beweegactiviteiten, lotgenotencontact en het geven van voorlichting op scholen.

Zeker in een tijd waarin veel gebeurt op het gebied van zorg, is het belangrijk om de belangen van de patiënt lokaal en regionaal te gaan behartigen”, stelt voorzitter Anita Sanders . ,,We zullen derhalve gesprekken aangaan met Wmo, zorgverzekeraars, reumatologen en andere instanties.”
 

Goed en verantwoord bewegen
,,In tijden waarin fysiotherapie voor reumapatiënten veelal niet meer voldoende mogelijk is, willen wij de patiënt mogelijkheden bieden om ook in onze regio toch goed en verantwoord, onder deskundige begeleiding van fysiotherapeuten van Fysiotherapie Musselkanaal te bewegen”, vervolgt Sanders.
 

Oefengroep in extra warm water
,,In september starten we met een oefengroep in extra warm water in het zwembad van kinderdagcentrum De Dol-Fijn in Stadskanaal. Dit bad heeft een beweegbare bodem. De watertemperatuur is circa 33 graden. Perfect voor reumapatiënten om in te oefenen. Leden van onze vereniging krijgen hiervoor een (gedeeltelijke) vergoeding van hun zorgverzekeraar.”
 

Ook mensen met een aanverwante aandoening kunnen deelnemen aan het beweegprogramma.
 

Meer informatie: Anita Sanders 0599-416380 of anitasanders67@gmail.com
 

Meer nieuws

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief