Zoek binnen hvdsg.nl...

Recordaantal kinderen en verenigingen in beweging met Sporthopper

Sporthopper, het sportkennismakingsprogramma voor jeugd tussen 4 en 15 jaar, gaat deze week van start in de gemeente Groningen. In deze herfst/winter editie doen maar liefst 1200 kinderen en 46 sportaanbieders mee. Een recordaantal!

Sporthopper, een product van Huis voor de Sport Groningen, is al jaren een begrip in de gemeente Groningen. Tot eind september konden kinderen zich aanmelden voor tal van sporten, waaronder kunstschaatsen, hockey, gymnastiek, judo, paardrijden, dammen en zwemmen. Opvallend is dat steeds meer kinderen kiezen voor de niet alledaagse sporten, zoals kinderyoga, american football en trampolinespringen.

Dubbele winst
Een groot aantal kinderen kiest na hun kennismakingscursus uiteindelijk ook voor een lidmaatschap bij de desbetreffende vereniging. Dubbele winst dus, aldus projectcoördinator Renate Miedema. Naast deze gezonde winst levert Sporthopper namelijk ook winst op voor de sportverenigingen. Sporthopper is namelijk een laagdrempelige en praktische manier om nieuwe leden te werven. Door deelname aan Sporthopper krijgt de vereniging de kans zich breed te profileren en een bijdrage te leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl bij de jeugd.

Meer informatie?
Heeft u vragen en/of wilt u meer informatie? Neem eens een kijkje op www.sporthopper.nl of neem contact opnemen met projectcoördinator Renate Miedema via e-mail r.miedema@hvdsg.nl of telefoonnummer 050-8700100.

Meer nieuws

Helft van de kinderen beweegt te weinig

Inzetten beweegcoach loont

Selectie FC Groningen bij finale Buurt Battle!

Huis voor de Sport Groningen lanceert SportMatchNoord

Nieuwe beweegtuin in Margrietpark Sappemeer

SportinZicht maart 2018 nu online!

meer nieuws in het archief