Zoek binnen hvdsg.nl...

Recordaantal deelnemers Sporthopper Gemeente Groningen

Maar liefst 810 kinderen van het basisonderwijs in gemeente Groningen gaan na de herfstvakantie kennismaken met een nieuwe sport. Dit doen ze via het sportkennismakingsprogramma Sporthopper, georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met gemeente Groningen en sportverenigingen uit de stad Groningen.

Sporthopper is een verzameling van sportkennismakingscursussen voor basisschoolkinderen. Sportverenigingen en -organisaties bieden speciale cursussen aan waardoor kinderen van 4 tot 13 jaar makkelijk en goedkoop kennis maken met veel verschillende sporten. De cursussen worden in verschillende sportaccommodaties door de stad Groningen georganiseerd. Aanmelden kan alleen via de website van Sporthopper. De Sporthopper heeft het schooljaar verdeeld in drie periodes. Voor elke periode geldt een einddatum voor aanmelden.

Recordaantal sportverenigingen

De cursusperiode in de herfst heeft naast een record aantal kinderen ook een recordaantal deelnemende sportverenigingen opgeleverd. Maar liefst 33 sportverenigingen uit de stad Groningen hebben gezamenlijk gezorgd voor meer dan 100 verschillende sportcursussen. Voor sportverenigingen blijft de Sporthopper een belangrijk middel voor het werven van nieuwe jeugdleden. In schooljaar 2011/2012 is ongeveer een kwart van de Sporthopper-deelnemers lid geworden van de sportvereniging waar zij een cursus hebben gevolgd.

Meer nieuws

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

meer nieuws in het archief