Zoek binnen hvdsg.nl...

Rabobank en Huis voor de Sport Groningen slaan de handen in één

Rabobank Stad en Midden Groningen, Rabobank Zuid en Oost Groningen en Huis voor de Sport Groningen hebben een gezamenlijke ambitie naar elkaar uitgesproken om meer mensen met een lichamelijke beperking en/of een chronische aandoening in beweging te brengen en te houden.

In de provincie Groningen is al wel sportaanbod specifiek gericht en aangepast aan voor deze doelgroepen, maar nog veel te weinig. Reisafstand is vaak een beperkende factor, dus hoe meer aanbod in de nabije omgeving, hoe lager de drempel voor deze doelgroepen om te gaan bewegen. Ook blijkt uit onderzoek dat het reeds aanwezige aanbod nog onvoldoende bekend is bij de doelgroep. Om meer mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening in beweging te brengen en te houden organiseren Rabobank Stad en Midden Groningen, Rabobank Zuid en Oost Groningen en Huis voor de Sport Groningen daarom samen met een aantal andere netwerkpartners de Sportinstuif. Eén van de manieren waarop het aanbod onder de aandacht wordt gebracht.


De Sportinstuif vindt plaats op zaterdag 27 april in Veendam. Tijdens deze dag wordt de doelgroep bekend gemaakt met het huidige sportaanbod in de regio en kunnen ze kennismaken met nieuwe mogelijkheden voor bewegen. Ook kunnen mensen tijdens fittesten kijken hoe fit te zijn en beweegadvies krijgen. Na de kennismaking wordt nieuw aanbod opgezet en kunnen mensen een aantal weken kennismaken met zowel het bestaande als het nieuwe aanbod. Nieuw aanbod wordt opgezet aan de hand van de behoefte die gepeild wordt tijdens de Sportinstuif. Houdt de website www.hvdsg.nl in de gaten voor meer informatie over de Sportinstuif.

Meer nieuws

2e Pilotfase Vrijwilligers & Co

Nieuwe ronde Ondersteuningsaanbod Gezonde School 2019-2020

De 6 B’s die essentieel zijn voor vrijwilligerswerk

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

meer nieuws in het archief