Zoek binnen hvdsg.nl...

Rabobank en Huis voor de Sport Groningen slaan de handen in één

Rabobank regio Midden-, Zuid- en Oost-Groningen en Huis voor de Sport Groningen hebben een gezamenlijke ambitie naar elkaar uitgesproken om meer mensen met een lichamelijke beperking en / of een chronische aandoening in beweging te brengen en te houden.

Via een groot opgezette sportinstuif wordt de doelgroep uitgenodigd en bekend gemaakt met het huidige aanbod. Daarnaast kunnen ze ook kennis maken met de mogelijkheden die er zijn voor nieuw beweegaanbod. Na de kennismaking wordt nieuw aanbod opgezet. Dit gebeurt vanuit de behoefte van de deelnemers. Tijdens de sportinstuif wordt dan ook gevraagd naar de behoeften op het gebied van sport en bewegen van de deelnemers. Door mensen mee te laten denken in de opzet van nieuw sport- en beweegaanbod en de organisatie ervan, wordt de betrokkenheid groter en neemt de uiteindelijke kans van slagen toe. De Sportinstuif vindt plaats in het voorjaar 2013.

Sporten is voor mensen met een lichamelijke beperking erg belangrijk. Door sport en bewegen kunnen zij hun conditie en motorische vaardigheden verbeteren, hun sociale netwerk vergroten, hun zelfvertrouwen vergroten en is de stap deel te nemen aan de maatschappij kleiner. Ditzelfde geldt voor de doelgroep chronisch zieken. Ook zij hebben veel baat bij een gezonde, actieve leefstijl.

In de provincie Groningen is al sportaanbod specifiek gericht en aangepast aan voor deze doelgroepen, maar nog veel te weinig. Reisafstand is vaak een beperkende factor, dus hoe meer aanbod in de nabije omgeving, hoe lager de drempel voor deze doelgroepen om te gaan bewegen. Ook blijkt uit onderzoek dat het reeds aanwezige aanbod nog onvoldoende bekend is bij de doelgroep. De Sportinstuif is één van de manieren waarop het aanbod onder de aandacht wordt gebracht.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief