Zoek binnen hvdsg.nl...

Provincie Groningen in beweging door extra geld vanuit Sportimpuls!

Sport- en beweegaanbieders die dit jaar een aanvraag hebben gedaan voor de Sportimpuls hebben afgelopen week een brief ontvangen waarin staat of hun subsidieaanvraag wordt gehonoreerd. Van de landelijk 119 gehonoreerde aanvragen, zijn er maar liefst 35 projecten in de provincie Groningen toegekend. Daarmee scoort onze provincie ver boven het landelijke gemiddelde. Door deze financiële impuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Bij een groot deel van deze aanvragen heeft Huis voor de Sport Groningen, vanuit haar missie ‘alle Groningers in beweging brengen en houden’, ondersteuning geboden.

Succesvolle Groninger aanvragen

De toegekende aanvragen komen uit de gemeenten Appingedam, Bellingwedde, De Marne, Eemsmond,  Groningen, Haren, Oldambt en Stadskanaal. De sport -en beweegprojecten hebben een looptijd van twee jaar en zullen in november van start gaan in de verschillende gemeenten.

Sport en Bewegen in de buurt

De Sportimpuls maakt onderdeel uit van het programma Sport en Bewegen in de Buurt. Met dit programma wil minister Edith Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ervoor zorgen dat de gezonde keuze ook een gemakkelijke keuze wordt. Er zijn in totaal 452 aanvragen ingediend, waarvan er 119 aanvragen zijn gehonoreerd.

Meer nieuws

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

Gronings Sportdebat kent geen winnaar

'Kinderen acht uur stil laten zitten is misdadig'

'Vergeten' Oost-Groningers fitter geworden

meer nieuws in het archief