Zoek binnen hvdsg.nl...

Partnerschap in basketbalclinics Health Energizers! van GasTerra Flames

Huis voor de Sport Groningen is een partnerschap aangegaan met GasTerra Flames. Huis voor de Sport Groningen gaat GasTerra Flames ondersteunen in de organisatie van Health Energizers!-basketbalclinics in de provincie Groningen. Health Energizers! is het maatschappelijke project van GasTerra Flames.

Huis voor de Sport Groningen kan door haar goede contacten met basisscholen en sportverenigingen de basketbalclinics lokaal goed inbedden. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs kan er zo al aandacht besteed worden aan basketbal. Ook kan de plaatselijke basketbalvereniging ondersteund worden in een stuk promotie en het aanbieden van passend vervolgaanbod op de clinic, wanneer kinderen enthousiast zijn. Daarbij kan gedacht worden aan een introductieaanbod van een reeks trainingen of een 3:3 toernooitje in de buurt.
In de gemeenten Bedum, Leek, Oldambt, Haren, Hoogezand, Zuidhorn, Pekela en Veendam gaan deze basketbalclinics plaatsvinden. Het Health Energizers programma wordt gratis aangeboden, maar er dient wel commitment te zijn bij de deelnemende school en vereniging om er mee aan de slag te gaan.
Huis voor de Sport Groningen en GasTerra Flames gaan samen bekijken om in de toekomst het Health Energizers! programma verder uit te breiden naar meer gemeenten of met bijvoorbeeld een basketbaltoernooi voor de deelnemende scholen of zelfs een provinciaal georganiseerd scholentoernooi.
GasTerra Flames biedt als tegenprestatie Huis voor de Sport Groningen de mogelijkheid om haar relaties uit te nodigen tijdens de wedstrijden van GasTerra Flames.

Eerste Health Energizers! clinic Delfzijl groot succes!

Donderdag 1 december 2011 vond het eerste Health Energizers! project plaats in Delfzijl bij OBS de Garven. Klokslag twaalf uur stonden veertig kinderen klaar om een clinic te krijgen van Avis Wyatt en Thomas Koenis! De clinic duurde een uur en daarbij lag vooral de nadruk op samenwerken en het spelen van leuke spelletjes. Natuurlijk hebben de kinderen ook enkele nieuwe technieken kunnen leren. Afsluitend hebben de kinderen een wedstrijd gespeeld tegen de twee spelers. Het was spannend, maar na een snelle fast-break wist Thomas Koenis in de laatste seconden de winst binnen te dunken.
Na afloop van de wedstrijd hebben de spelers veel verteld over hoe belangrijk goede voeding en bewegen is. De kinderen zaten aandachtig te luisteren naar Avis die vertelde twee liter water per dag te drinken. Op een vraag hoeveel plakken brood Thomas elke morgen eet, antwoordde Thomas als volgt: “Ik eet elke ochtend zes plakken volkoren brood. Daarnaast probeer ik er altijd zoveel mogelijk gezonde dingen op te doen.”
Nadat de kinderen en de spelers uitgebreid met elkaar hadden gesproken over voeding en bewegen kregen ze allemaal een handtekening. Toen de spelers eenmaal waren vertrokken was het programma nog niet voorbij! De kinderen gingen snel naar boven waar ze nog een middagprogramma te wachten stond. In de klas hebben kinderen onder andere de positieve en negatieve gevolgen van voeding en beweging besproken. Hierna was het tijd om de kennis te testen door het spelen van interactieve spelletjes! Aan het eind van de middag waren de kinderen allemaal een stuk wijzer geworden over voeding en bewegen. Daarnaast hebben ze ook nog eens een leuke clinic gehad!

Meer nieuws

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

meer nieuws in het archief