Zoek binnen hvdsg.nl...

Opstapcursus training geven

Voor het eerst training geven? Volg de opstapcursus!

De opstapcursus training geven is bedoeld voor mensen die voor het eerst binnen een vereniging een groepje sporters gaan trainen. Deze sportoverstijgende cursus laat je kennismaken met de belangrijkste onderdelen van het verzorgen van een training en het begeleiden van een groep sporters.

Een succesvolle trainer heeft kennis, vaardigheden en ervaring nodig om zijn of haar sporters optimaal te kunnen laten ontwikkelen en presteren. Hier gaat veel ervaring aan vooraf. Vaak als sporter in de betreffende sport, met daarnaast een gedegen trainersopleiding. In de 'Opstapcursus training geven' wordt, aan de hand van de beginselen van training geven, een basis gelegd voor de benodigde kennis en vaardigheden. Het doel is een eenvoudige training kunnen geven aan verschillende doelgroepen.

Inhoud

Verschillende didactische onderwerpen worden behandeld. Hieronder valt onder andere het maken van doelgroepanalyses en doelstellingen voor een training, het kiezen van oefeningen en het goed organiseren van trainingen. Niet alleen de technische kant van training geven, maar ook de wijze van begeleiding van de groep en de individuele sporter heeft invloed op het leerresultaat. Hier wordt dan ook de nodige aandacht aan besteed.

Bijeenkomsten

In drie bijeenkomsten wordt een theoretisch kader van training geven neergezet. Aan de hand van deze theorie worden verschillende opdrachten uitgevoerd die zowel theoretisch als praktisch van aard zijn. Vanaf de tweede bijeenkomst vinden de opdrachten ook in de sporthal plaats. Er wordt cursusmateriaal als naslagwerk beschikbaar gesteld.

Data: Donderdag 1, 8 & 15 november 2012
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Alfa college Sport & Bewegen, Kardingerweg 48, Groningen
Kosten: € 15,- per persoon
Aanmelden: Uiterlijk een week voor aanvang via www.hvdsg.nl/scholing

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief