Zoek binnen hvdsg.nl...

Opening Sportdorp Vlagtwedde was een succes!

Op zaterdagmiddag 9 maart is Sportdorp Vlagtwedde officieel geopend door de wethouder Seine Lok. Deze middag stond in teken van vernieuwend sportaanbod waaronder turnen op de tumblingbaan, paaldansen, beachsoccer, blindvolleybal en cardio- en reumazwemmen. Daarnaast werden er nog verschillende clinics geven waaronder een footvolleyclinic met spelers van S.C. Veendam.

Ondanks het slechte weer was het een geslaagde dag. Na de opening startte de Flashmob voor kinderen van drie verschillende basisscholen in Vlagtwedde en Bourtange. Deze organisatie lag voor een groot deel in handen van Noorderpoort studenten. Kinderen hadden op school via de vakdocent het dansje aangeleerd gekregen en konden dit thuis via youtube verder oefenen. Verder was er deze dag veel pers aanwezig waaronder het DvhN, Westerwolde Actueel en de Ter Apeler Courant. Radio Westerwolde maakte deze middag een live uitzending.


Aan het eind van de middag werden prijzen uitgereikt aan volwassenen en kinderen die hadden meegedaan aan de behoeftepeiling. Deze behoeftepeiling bestaat uit een sportgerichte vragenlijst die door verschillende verenigingen in het dorp huis aan huis verspreid is. Van de 1500 enquêtes zijn er 400 teruggekomen. Dit geeft een goed beeld over de sportbehoefte van inwoners van jong tot en met oud. De populairste sporten onder de volwassenen zijn: hardlopen in groepsverband, pilates en beachvolleybal. De kinderen stonden meer te springen om te gaan mountainbiken, zaalvoetballen, BMX freestylen maar als nummer één te gaan beachvolleyballen.
Er zijn in totaal 6 prijzen uitgereikt waaronder een nieuwe fiets, een jaar lang gratis lidmaatschap en een dinerbon voor de volwassenen. De kinderen konden kans maken op een Sportpakket t.w.v. 100 euro en een Blokkerbon t.w.v. 50 euro en als hoofdprijs een avond disco zwemmen met patat en ranja voor de hele klas.
 

Sportdorp Vlagtwedde is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen waaronder Dorpsbelangen, Fysiotherapie PrengerHoekman, VV westerwolde, Sport en trainingscentrum Vlagtwedde, Manege de Woutruiters en Parc Emslandermeer. Daarnaast vindt er een nauwe samenwerking plaats met de basisscholen en verenigingen die geen zitting hebben genomen in de stuurgroep. Momenteel is de stuurgroep druk met het organiseren van bovengenoemde activiteiten en om deze bij succes onder de vlag van een vereniging te plaatsen

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief