Zoek binnen hvdsg.nl...

Op weg naar een gezonde leefstijl met Stap je Gezond in Oldambt

Binnenkort gaat de cursus Stap je Gezond van start in de gemeente Oldambt. Deze cursus over gezonde voeding en bewegen is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Tijdens negen bijeenkomsten leren ze meer over het belang van gezond eten en krijgen ze tips hoe ze meer kunnen bewegen in het dagelijks leven.

De Stappenteller en aan de slag met gezonde voeding

De deelnemers krijgen een stappenteller die gebruikt wordt om mensen meer aan het bewegen te krijgen. Ze dragen de stappenteller dagelijks bij zich tijdens het programma. Deze gegevens verwerken de deelnemers in een persoonlijk dagboekje waardoor ze inzicht krijgen in hoeveel ze bewegen. Deelnemers krijgen tijdens de bijeenkomsten ook persoonlijke doelen mee die steeds een beetje hoger komen te liggen.

Naast onvoldoende bewegen is ongezonde voeding één van de medeveroorzakers van overgewicht. Daarom wordt naast voorlichting over bewegen ook voorlichting over gezonde voeding gegeven. Er wordt niet allemaal maar voorlichting gegeven, maar gaan deelnemers ook daadwerkelijk actief aan de slag met bijvoorbeeld een kookworkshop, een wandeling en een bezoek aan de supermarkt.

 

Onderdeel van het Sportimpuls - project: ‘Fit zijn’

Deze cursus Stap je Gezond maakt onderdeel uit van het Sportimpulsproject ‘Fit zijn’ dat momenteel uitgevoerd wordt in de gemeente Oldambt. Meerdere zorginstellingen werken binnen dit project samen aan een gezamenlijk plan om meer mensen met een verstandelijke beperking in beweging te krijgen en hen te motiveren een gezonde leefstijl aan te nemen. Andere onderdelen van het project zijn ‘Kies je aangepaste sport’ dat in april van start zal gaan en het opstarten van sportgroepen voor mensen van ongeveer 40 jaar en ouder met een verstandelijke beperking.

 

Meer informatie

De bijeenkomsten zijn op maandagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in de Boschpoort in Winschoten. De lessen starten op  17 maart. De andere lessen zijn op maandag 31 maart, maandag 14 april, woensdag 7 mei, maandag 12 mei, maandag 26 mei, woensdag 18 juni, maandag 7 juli. Deelname aan de cursus is gratis. Meer weten over de cursus  of aanmelden om mee te doen? Neem dan contact op met  Mariska Zwartsenburg van Huis voor de Sport Groningen (telefoonnummer: 0598-323200 of e-mailadres: m.zwartsenburg@hvdsg.nl)

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief