Zoek binnen hvdsg.nl...

Onderzoek E-Health sportloket UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een Sportloket. Bij het Sportloket komen patiënten van het UMCG voor een persoonlijk beweeg- en sportadvies. Het loket is opgericht omdat voor veel mensen met een beperking en/of chronische aandoening na het revalideren de stap naar de sportvereniging vaak nog een brug te ver is.

Bij het Sportloket is het mogelijk om vragen te stellen over bijvoorbeeld sportbeoefening, zoals het aanbod van geschikte sportmogelijkheden, het kiezen van een vervangende sport, sportkeuringen, blessurebehandeling, hulpmiddelen, enzovoort.

Het Sportloket is een gezamenlijk initiatief van Gehandicaptensport Nederland, het Centrum voor Revalidatie en Huis voor de Sport Groningen

Studente Marloes Ham van het Instituut voor Sportstudies is begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden voor E-Health voor het sportloket van het UMCG. E-Health wordt beschouwd als een nieuwe vorm en organisatie van gezondheidszorg. Het is een internettechnologie die de gezondheidszorg ondersteunt en verbetert. Dit gebeurt door middel van het aanbieden van zorg op een zo efficiënt mogelijke manier. Het kan zowel op het gebied van behandeling, preventie als nazorg.

Meer nieuws

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

Nieuwsbrief Buurtsportcoach Academy Noord

Nieuwsbrief KennisLab BIOR Noord

Lancering Buurtsportcoach Academy Noord

Lancering Sport- en Cultuurhopper in gemeente Groningen

meer nieuws in het archief