Zoek binnen hvdsg.nl...

Onderzoek E-Health sportloket UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een Sportloket. Bij het Sportloket komen patiënten van het UMCG voor een persoonlijk beweeg- en sportadvies. Het loket is opgericht omdat voor veel mensen met een beperking en/of chronische aandoening na het revalideren de stap naar de sportvereniging vaak nog een brug te ver is.

Bij het Sportloket is het mogelijk om vragen te stellen over bijvoorbeeld sportbeoefening, zoals het aanbod van geschikte sportmogelijkheden, het kiezen van een vervangende sport, sportkeuringen, blessurebehandeling, hulpmiddelen, enzovoort.

Het Sportloket is een gezamenlijk initiatief van Gehandicaptensport Nederland, het Centrum voor Revalidatie en Huis voor de Sport Groningen

Studente Marloes Ham van het Instituut voor Sportstudies is begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden voor E-Health voor het sportloket van het UMCG. E-Health wordt beschouwd als een nieuwe vorm en organisatie van gezondheidszorg. Het is een internettechnologie die de gezondheidszorg ondersteunt en verbetert. Dit gebeurt door middel van het aanbieden van zorg op een zo efficiënt mogelijke manier. Het kan zowel op het gebied van behandeling, preventie als nazorg.

Meer nieuws

Behoeftepeiling buurtsportcoaches oktober 2019

12 november: Sportcafé stad Groningen

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

meer nieuws in het archief