Zoek binnen hvdsg.nl...

OBS Lutje Til sluit sportief af

In het kader van de “sportieve buitenschool” OBS Lutje Til hebben leerlingen van deze school in het laatste blok tussen mei- en zomervakantie kennisgemaakt met een viertal nieuwe sport- en beweegactiviteiten. Op vrijdag 7 juni jl vond de eerste activiteit plaats bij Ecomotion in Kolham: hierbij konden de leerlingen zich uitleven op een echte klimmuur en werd er zelf een grote katapult gefabriceerd, waarmee geschoten kon worden.

Nog geen week later werd er kennis gemaakt met de golfsport bij Golfclub Duurswold in Steendam. Onder begeleiding van een echte “pro” werden de grondbeginselen van het golf bijgebracht, o.a. bij het afslaan en het putten. Een mooie ervaring.
Op donderdag 20 juni jl. was het overleven geblazen bij de Survival die ook weer georganiseerd werd bij Ecomotion in Kolham. Tijdens deze activiteit leerden de kinderen hoe je zelf een vlot kan bouwen, waarbij het vlot ook meteen werd uitgeprobeerd. Op de laatste schooldag werd de activiteitenreeks afgesloten met kanovaren vanaf de schoollocatie in Tjuchem. Na de zomervakantie houdt OBS Lutje Til op te bestaan.
Vanaf januari 2013 hebben de leerlingen op deze manier kennis kunnen maken met in totaal 12 verschillende takken van sport. De coördinatie hiervan werd verzorgd door de sportconsulent van Huis voor de Sport Groningen.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief