Zoek binnen hvdsg.nl...

OBS de Pendinghe eerste B-Fit school in de stad Groningen

Werken aan een gezonde en actieve leefstijl. Dat gebeurt met B-Fit, waarbij scholen zich, met behulp van lokale sportaanbieders, inzetten voor een gezonde en actieve leefstijl. OBS de Pendinghe is de eerste school die in de stad Groningen met B-Fit van start gaat. Op maandag 8 februari vindt de officiële kick off plaats in de Vensterschool in de wijk Selwerd.

B-Fit
B-Fit is een meerjarig, preventief actieprogramma, dat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier laat kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is hen er bewust van te maken dat sporten en bewegen niet alleen goed is, maar dat het vooral ook leuk is om te doen. Dit gebeurt door middel van een afwisselend programma, bestaande uit pauze- en naschoolse activiteiten, clinics gegeven door verenigingen of beweegoefeningen tijdens de les. Ook is er een lespakket beschikbaar over gezonde voeding en bewegen.

Lokale samenwerking
Binnen B-Fit is een lokale projectgroep actief, die met behulp van een B-Fit coach van Huis voor de Sport Groningen, een gezonde leefstijl promoot. De projectgroep van B-Fit de Pendinghe bestaat uit vertegenwoordigers van de school, lokale sportaanbieders, Bslim, JOGG, Huis voor de Sport Groningen en de gemeente.

Sportimpuls
Mede dankzij de Sportimpuls kan B-Fit op OBS de Pendinghe van start gaan. De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Naast OBS de Pendinghe zijn in de provincie Groningen nog 13 B-Fit scholen, die werken aan een gezonde en actieve leefstijl van haar leerlingen.

Meer informatie?
Op www.hvdsg.nl/bfit is meer informatie te lezen over B-Fit.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief