Zoek binnen hvdsg.nl...

November. Aangepast in beweging!

Onbeperkt sport en bewegen voor iedereen

Iedereen die dat wil, moet kunnen sporten en bewegen. Ook als daarbij enige aanpassing nodig is. Daarom staat in de provincie Groningen de maand november in het teken van ‘aangepast bewegen en gehandicaptensport’. Sportaanbieders nodigen belangstellenden uit om het sportaanbod te proberen. Ook zijn er kennis- en netwerkbijeenkomsten voor trainers, coaches en sportverenigingen die meer willen weten over sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Sport en bewegen, je wordt er fit en blij van. Maar soms is de drempel om in beweging te komen te hoog. Dat geldt voor heel veel mensen en misschien nog wel meer voor mensen met een beperking. Daarom nodigen maar liefst 40 sportaanbieders in de provincie Groningen hen uit om eens een kijkje te komen nemen óf meteen lekker mee te doen, bijvoorbeeld met fitness of paardrijden, tennis of (rolstoel)basketbal. Vaak is er meer mogelijk dan mensen denken. Dat geldt ook voor coaches en trainers: ook zij weten niet altijd wat iemand met een beperking wel of niet aankan. Daarom zijn er in November ook activiteiten voor hen: themabijeenkomsten en een netwerkbijeenkomst. Hierbij is het doel de kennis en inzichten te vergroten en de basis te leggen voor meer samenwerking en een uitbreiding van het aanbod aan sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking.

November. Aangepast in beweging!
- De gehele maand open huis bij 40 sportaanbieders: kom en doe maar mee.
- Fittest: hoe fit ben je en wat wil je verbeteren?
- Sportfestival voor de jeugd: een hele dag samen ontdekken wat je allemaal kunt.
- (S)Cool on Wheels: rolstoel-gymles voor basisschoolleerlingen: dat is cool!
- Themabijeenkomst: ‘Sporten met een verstandelijke beperking, wanneer is dit geslaagd?’
- Themabijeenkomst: ‘Autisme en sport’
- Netwerkbijeenkomst: Samen in beweging!

Wanneer en waar?
November. Aangepast in beweging! is een project van Sportplein Groningen, met medewerking van de Cruyff Foundation. Het complete activiteiten-overzicht staat op www.sportpleingroningen.nl/november.

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief