Zoek binnen hvdsg.nl...

Nog meer Groningers in beweging door extra geld voor Sportdorpen

'Noorderlingen doen het minst aan sport'. Zo luidt de titel van het artikel dat maandag 8 september jl. in de pers verscheen. Zelfs bij Q-music werd er door Mattie en Wietze uitgebreid aandacht aan besteed. In de drie noordelijke provincies zou het minst gesport worden. Het aantal huishoudens waarin een of meer personen niet sporten, blijkt in Groningen, Friesland en Drenthe, verreweg het hoogst.

Met name de gemeente Vlagtwedde zou de kroon spannen met 71.7%. Bij een kleine, telefonische steekproef, gehouden door Mattie en Wietze, bleek dit aantal heel anders te liggen. Van de tien ondervraagden uit Sportdorp Vlagtwedde bleken er namelijk acht mensen te sporten. Een mooi percentage van 80%. Een groot verschil! Aan de 'noordelingen', alias inwoners van de provincie Groningen, de schone taak om te laten zien hoe sportief het noorden is. En dat gebeurt inmiddels, want binnenkort starten in de provincie maar liefst 6 nieuwe Sportdorpen, naast al 9 bestaande. Dit alles in het kader van de regeling Sportimpuls vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport programma Sport en Bewegen in de Buurt.

Sportdorp werkt!
Sportdorp is een succesvol, door Huis voor de Sport Groningen ontwikkeld, project, waarvan er in het land inmiddels al 51 aanwezig zijn. Een leven lang actief in eigen omgeving. Dat is Sportdorp. Inwoners en lokale sportaanbieders spelen hierin de hoofdrol. Op basis van behoeften en ideeën van inwoners wordt een vernieuwend en laagdrempelig sport- en beweegaanbod dichtbij de mensen gecreëerd. Samenwerking van sportverenigingen en andere lokale partijen in een buurt staat centraal. Actief meedoen is het sleutelwoord; soms als consument, soms als aanbieder of vrijwilliger of soms gewoon als supporter. Voorzieningen worden zo beter benut, de sociale structuur versterkt en gezondheidsachterstanden verkleind. De leefbaarheid wordt vergroot en er ontstaat een vitale buurt.

Meer informatie?
Neem contact op met Huis voor de Sport Groningen: E-mail: info@hvdsg.nl, of tel: 0598-32 32 00

Meer nieuws

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief