Zoek binnen hvdsg.nl...

Nog meer Groningers in beweging door extra geld vanuit Sportimpuls

De uitslag van de Sportimpuls is bekend! Deze week kregen sport- en beweegaanbieders een brief in de bus waarin staat of hun subsidieaanvraag is gehonoreerd. In de provincie Groningen zijn maar liefst 26 aanvragen gehonoreerd. Bij een groot deel van deze aanvragen heeft Huis voor de Sport Groningen, vanuit haar missie ‘alle Groningers in beweging’ ondersteuning geboden. Door deze financiële impuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen.

Succesvolle Groningse aanvragen
De toegekende aanvragen komen uit de gemeenten De Marne, Delfzijl, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Winsum en Zuidhorn. Vanaf november zal in deze gemeenten gestart worden met verschillende sport- en beweegprojecten.

Sport en Bewegen in de Buurt
De Sportimpuls maakt deel uit van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport programma Sport en Bewegen in de Buurt. In totaal gaan 177 aanvragen van start; 122 ‘reguliere’ Sportimpuls projecten en 55 projecten uit de nieuwe regeling Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. Er zijn 364 aanvragen ingediend voor een bedrag van 28 miljoen.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief