Zoek binnen hvdsg.nl...

Nog meer Groningers in beweging door extra geld vanuit Sportimpuls

De uitslag van de Sportimpuls is bekend! Deze week kregen sport- en beweegaanbieders een brief in de bus waarin staat of hun subsidieaanvraag is gehonoreerd. In de provincie Groningen zijn maar liefst 26 aanvragen gehonoreerd. Bij een groot deel van deze aanvragen heeft Huis voor de Sport Groningen, vanuit haar missie ‘alle Groningers in beweging’ ondersteuning geboden. Door deze financiële impuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen.

Succesvolle Groningse aanvragen
De toegekende aanvragen komen uit de gemeenten De Marne, Delfzijl, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Winsum en Zuidhorn. Vanaf november zal in deze gemeenten gestart worden met verschillende sport- en beweegprojecten.

Sport en Bewegen in de Buurt
De Sportimpuls maakt deel uit van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport programma Sport en Bewegen in de Buurt. In totaal gaan 177 aanvragen van start; 122 ‘reguliere’ Sportimpuls projecten en 55 projecten uit de nieuwe regeling Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. Er zijn 364 aanvragen ingediend voor een bedrag van 28 miljoen.

Meer nieuws

SportinZicht juli 2018 nu online!

Zeven Groninger subsidieaanvragen Sportimpuls gehonoreerd

Helft van de kinderen beweegt te weinig

Inzetten beweegcoach loont

Selectie FC Groningen bij finale Buurt Battle!

meer nieuws in het archief