Zoek binnen hvdsg.nl...

NL Doet Stadskanaal

Zaterdag 16 maart, tijdens NL Doet, staken veel vrijwilligers en organisaties uit Stadskanaal de handen uit de mouwen voor de actie “samensterkvoordeminima”. Ook het Sport- en beweegteam van de gemeente Stadskanaal was van de partij om de actie te steunen.

Tijdens de actie “samensterkvoordeminima” werd zoveel mogelijk geld en goederen verzameld voor lokale organisaties die zich inzetten voor de minima. Zo zijn er jongeren de deuren langs gegaan om te vragen naar gratis producten voor de voedselbank, was er een “glazen huis” en een veiling.

Het sport- en beweegteam had een spellencircuit uitgezet waar kinderen tegen betaling aan mee konden doen. Uiteraard waren er leuke prijzen te winnen. Met het spel “Shootthebasket” hebben uiteindelijk 2 mensen raak gegooid in de basket vanaf 14 meter, zij wonnen de gratis beschikbaar gestelde kaarten van de GasTerra Flames. Met de opbrengst van de spelletjes steunt het sport- en beweegteam onder andere het jeugdsportfonds. Het jeugdsportfonds in Stadskanaal zorgt ervoor dat alle kinderen, ook met een minimaal inkomen, lid kunnen worden van een sportvereniging.
 

De actie heeft de prijs “meest originele NL Doetklus 2013” ontvangen en alle initiatieven samen hebben ruim € 3000,- opgehaald voor de minima in Stadskanaal.

Meer nieuws

Donar en Sarèl de Jong grote winnaars Sportgala

Gronings Sportdebat op 28 februari a.s.

Inschrijving Sporthopper geopend

Sarèl de Jong geeft kickboks-clinics aan kinderen

Damster leerlingen opgeleid tot schoolpleincoach

De Hoeksteen wordt Sportieve Gezonde School

SportinZicht oktober nu online!

Denk mee over Kardinge tijdens Beweegcafé op 29 oktober

Openbare sportplekken voorzien in behoefte

meer nieuws in het archief