Zoek binnen hvdsg.nl...

Nieuwe sportgroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Hoogezand

Sinds vrijdag 7 februari is er een nieuwe sportgroep voor mensen met een verstandelijke beperking van start gegaan. Deze sportgroep is speciaal bedoeld voor de groep van ongeveer 40 jaar en ouder, juist omdat bij deze leeftijdscategorie eerder ouderdomsklachten te voorschijn komen waardoor meedoen met het bestaande sportaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking niet altijd meer lukt.

Waarom deze nieuwe sportgroep

Door een toenemende kwaliteit en beschikbaarheid van de zorg worden mensen met een verstandelijke beperking tegenwoordig steeds ouder. Echter, bij deze doelgroep is vaak ook eerder sprake van ouderdomsklachten dan bij mensen zonder beperking. Vandaar dat het accent ook ligt op de groep van 40 jaar en ouder, met de bedoeling aanbod op te starten waar ook deze doelgroep aan mee kan blijven doen, ondanks fysieke ongemakken die ontstaan. De bedoeling is dat de nieuwe beweeggroepen ondergebracht worden bij een sportvereniging. Cliënten worden dan dus uiteindelijk lid van de sportvereniging.

Onderdeel van het Sportimpuls - project: ‘Fit zijn’

Deze nieuwe sportgroep maakt onderdeel uit van het Sportimpulsproject ‘Fit zijn’ dat momenteel uitgevoerd wordt in de gemeente Hoogezand – Sappemeer. Meerdere zorginstellingen werken binnen dit project samen aan een gezamenlijk plan om meer mensen met een verstandelijke beperking in beweging te krijgen en hen te motiveren een gezonde leefstijl aan te nemen. Andere onderdelen van het project zijn ‘Kies je aangepaste sport’ dat in april van start zal gaan en cursussen ‘Stap je Gezond’ die onlangs gestart zijn.

Meer informatie

De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur in Sportcentrum de Kalkwijck in Hoogezand. Meer weten over de sportgroep of aanmelden om mee te doen? Neem dan contact op met  Mariska Zwartsenburg van Huis voor de Sport Groningen (telefoonnummer: 0598-323200 of e-mailadres: m.zwartsenburg@hvdsg.nl)

 

Meer nieuws

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

Sportclubs onder strenger toezicht belastingdienst

Uitslag werknemersonderzoek Arbeidsloket

meer nieuws in het archief