Zoek binnen hvdsg.nl...

Netwerkbijeenkomst aangepast sporten 24 juni

Graag wil Huis voor de Sport Groningen u uitnodigen voor de netwerkbijeenkomst aangepast sporten op maandagavond 24 juni. De bijeenkomst is van 19.15 uur tot 22.00 uur bij Huis voor de Sport Groningen, Laan van de Sport 6 in Hoogezand.

Op het programma staan twee onderwerpen waarover we graag met u van gedachten willen wisselen:


1. Hoe genereren we meer bekendheid voor het Sportloket?
Sinds twee jaar kent het UMCG een Sportloket. Een fysiek loket waar mensen die onder behandeling staan bij het UMCG terecht kunnen voor sport- en beweegadvies. Bij het Sportloket kunnen allerlei vragen over sportbeoefening gesteld worden: wat is het aanbod van geschikte sportmogelijkheden? Welke vervangende sport kan ik het beste kiezen? Waar kan ik een sportkeuring krijgen? Welke blessurebehandeling moet ik hebben? Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen (zoals een aangepaste rolstoel) en wat is het meest geschikt? Enzovoorts. Met al dit soort vragen kan het Sportloket mensen verder helpen.
De komende periode wil het Sportloket graag werken aan grotere bekendheid van het Sportloket. Met als doel dat mensen niet alleen door artsen worden gewezen op en doorverwezen naar het Sportloket, maar dat mensen zelf ook op de hoogte zijn van het bestaan van het Sportloket en zelf aan hun arts gaan vragen om een verwijzing of wellicht rechtstreeks contact opnemen met het Sportloket. Welke tips en ideeën wilt u ons meegeven?
Dit onderdeel wordt geleid door Rienk Dekker, Chef de Clinique Revalidatiegeneeskunde UMCG.


2. Op welke wijze krijgen we met elkaar meer mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening in beweging? Is de Sportinstuif daar een geschikt middel voor?
Zaterdag 27 april stond de Sportinstuif aangepast in beweging op het programma. Een Sportinstuif waarbij het doel was mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening kennis te laten maken met sportaanbod uit de regio en met nieuw sportaanbod. Vanwege te weinig aanmeldingen is de Sportinstuif helaas niet doorgegaan. De vraag die nu voorligt is of en hoe we door moeten gaan met de Sportinstuif. Eén ding staat vast, wij willen ons absoluut blijven inzetten om meer mensen met een beperking en/of chronische aandoening in beweging te krijgen, maar op welke wijze kunnen we dit het beste doen? Is de Sportinstuif zoals we die nu hadden opgezet daar überhaupt een goed middel voor of zijn er dingen die we moeten aanpassen bijvoorbeeld qua programma, locatie of communicatie? We hebben tijdens het telefonisch contact met een aantal partijen wel een aantal suggesties gekregen, maar we willen graag gezamenlijk discussiëren over de ideeën en hoe u ons hierbij zou kunnen helpen? Kortom we vragen u om input om onze koers richting de toekomst te bepalen.
 

Aanmelden of meer informatie
U bent van harte welkom mee te praten over beide bovenstaande onderwerpen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk 17 juni door een e-mail te sturen naar m.zwartsenburg@hvdsg.nl of telefonisch via 06-33800057. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze uitnodiging dan kunt u contact opnemen met Mariska Zwartsenburg (m: 06-33800057 of e: m.zwartsenburg@hvdsg.nl).

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief