Zoek binnen hvdsg.nl...

Nelli Cooman Games 18 en 19 mei 2013

Doe mee met de jeugdactiviteiten tijdens de Nelli Cooman Games!

Op 18 en 19 mei vinden in Stadskanaal de jaarlijkse Nelli Cooman Games plaats. Dit jaar heeft de organisatie een samenwerking gezocht met het sport- en beweegteam van de gemeente Stadskanaal om haar activiteiten voor de jeugd te promoten.

Atletieksportdag/ Menzis-SPIKE
De atletieksportdag voor de jeugd tot 18 jaar vindt op zaterdag 18 mei plaats op de Atletiekbaan van Stadskanaal van 14.00 tot 16.00 uur, deelname is gratis. SPIKE is kort gezegd een atletiekcarrousel die bestaat uit verschillende onderdelen van de atletieksport. Onder begeleiding van professionals kunnen de deelnemers kennis maken met de atletieksport. We proberen op deze manier de jeugd met en zonder beperking met elkaar kennis te laten maken via de sport. Maar bovenal staat voorop dat de kinderen een supergezellige sportieve dag beleven! SPIKE wordt georganiseerd samen met het Sport- en Beweegteam van de gemeente Stadskanaal en Atletiekvereniging Jahn II.

Nelli Cooman Run
Op zondag 19 mei is de Nelli Cooman Run, een wedstrijdloop over een parcours van 2.5 kilometer. Maximaal mogen er 4 rondes van 2.5 kilometer gelopen worden. De doorkomst van elke ronde vindt plaats op de atletiekbaan in Stadskanaal. Voor de jeugd is er een jeugdloop van 1 kilometer maar er mag ook worden meegedaan aan een langere afstand. Deelname aan de Nelli Cooman Run is voor niet - Atletiekunieleden 7 euro, Atletiekunieleden 6 euro en voor de jeugdloop 4 euro. De wedstrijd en recreatieloop zal starten om 14.00 uur op de atletiekbaan, de jeugdloop over 1 kilometer zal starten vanaf 13.00 uur.

Informatie en opgave
Op de website (www.nellicoomangames.nl ) vindt u meer informatie. Ook kunt u terecht bij de combinatiefunctionaris in uw wijk (sportenbeweegteamstadskanaal@gmail.com). Opgave voor de atletieksportdag kan via de briefjes op de scholen, via de website of op de dag zelf in de tent op de Atletiekbaan.

Sport- en Beweegteam
Het sport- en beweegteam Stadskanaal is opgericht door gemeente Stadskanaal om de regeling NASB (Nationaal Actieplan Sport- en Bewegen) en de Impuls Brede School, Sport en Cultuur uit te voeren. In het sport- en beweegteam zijn mensen werkzaam van Huis voor de Sport Groningen en Combinatiefunctionarissen van stichting Welstad. Samen met lokale organisaties en sportverenigingen draagt het team bij aan de gezonde leefstijl van inwoners van de gemeente Stadskanaal.

Meer nieuws

November: "ALLE Groningers doen mee!"

Impuls voor duurzame sportverenigingen in Groningen

Met HiBike vaker op de fiets naar school

Huis voor de Sport Groningen sportformateur in Leeuwarden

Ouderen blijven in beweging bij OldStars Sport Groningen

Sportkracht Noord lanceert SportMatchNoord

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

meer nieuws in het archief